“Diş Hekimleri Günü ve Haftası” nedeniyle hükümet yetkililerine ziyaretler gerçekleştiren Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası yetkilileri, işsizliğin önüne geçilebilmesi için ilgili bölümleri tercih edecek öğrencilerin daha bilinçli, kontenjanların da daha kontrollü olması gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin Bıçak ve Oda yetkililerini kabul etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Berova kabulde yaptığı konuşmada, diş hekimlerinin “22 Kasım Diş Hekimleri Günü’nü ve Diş Hekimleri Haftası”nı kutlayarak Diş Tabipleri Odası’nın ülkedeki en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu söyledi.

Ağız ve diş sağlığının önemsenmesi gerektiğine dikkat çeken Özdemir Berova, özellikle okullarda bu eğitimin daha etkin ve yaygın şekilde verilmesi gerekliliğine işaret etti.

“ODA İLE BİRLİKTE HAREKET ETMEYE HAZIRIZ”

Bakan Berova, “Diş sağlığı hakkında gençlerin bilinçlendirilmesi ve diş sağlığının önemi konusunda farkındalık yaratılması için Oda ile birlikte hareket etmeye hazırız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Berova, kabuldeki konuşmasında meslek seçimi konusuna da değindi.

Bireylerin meslek seçimlerinde özgür olması gerektiğini kaydeden Berova, “Gençler meslek seçimlerinde elbette ki özgürdür ancak seçecekleri mesleklerin zorluklarını ve mezun olduktan sonra yaşayacakları dezavantajları da bilerek meslek seçmeleri gerekmektedir. Bu konuda ailelere ve rehberlik hizmeti veren öğretmenlerine büyük görevler düşmektedir” dedi, bu konuda ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

“İHTİYAÇLAR VE FAZLALIKLAR BELİRLENMELİ”

Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Birliği’nin elindeki verilerin Bakanlık verileriyle karşılaştırılarak, meslekle ilgili ihtiyaçların veya ihtiyaç fazlalığının belirlenmesi gerektiğini kaydeden Bakan Berova, bu konuda geleceğe yönelik ciddi çalışmaların yapılacağını söyledi.

BIÇAK: “FARKINDALIK YARATMAK İÇİN”

Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin Bıçak da, ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık yaratmak için bir dizi faaliyetler gerçekleştireceklerini belirterek, “Bunun en başında, ağız ve diş sağlığı konuları var” diyerek küçük yaşta eğitimin önemine dikkat çekti.

Oda Başkanı Bıçak, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak projelerde yer almaya hazır olduklarını da belirtti.

“TOPLUMDA YAYGIN OLARAK TERCİH EDİLEN BİR MESLEK”

Diş hekimliği mesleğinin, toplumda yaygın olarak tercih edildiğine işaret eden Başkan Bıçak şunları kaydetti:

“Gençlerin doktor ya da diş doktoru mesleklerine olan eğilimleri, Türkiye üniversitelerinin bu bölümler için açmış oldukları ek kontenjanlar, ihtiyacın çok üzerinde doktor ve diş doktorunun mezun olması ülkemizdeki işsizliği arttırmaktadır.”

Bıçak, işsizliğin önüne geçilebilmesi için ilgili bölümleri tercih edecek öğrencilerin daha bilinçli olmasını isteyerek, kontenjanların daha kontrollü olması gerektiğini de kaydetti.
Editör: TE Bilisim