Halkın her türlü demokratik istek ve taleplerine, cop, dayak, gözaltı ve sivillerin katledilmesi yöntemleriyle yanıt veren bir dikta rejimi olduğu artık gizlenemez hale gelen Turkiye Cumhuriyeti'nde vatandaşlar rejime karşı öfkelerini direnişe dönüştürmüşlerdir.
Kıbrıs Sosyalist Partsi olarak bu haklı kavgayı destekliyoruz. Halkın bu haklı direnişinin önüne geçmek, onun patlayan devrimci öfkesini boşaltmak ve yatıştırmak misyonunu üstlenmiş CHP, MHP gibi sağcı ve ırkci faşist partiler direnişin önderliğine soyunmaya çalışıyorlar. Kitlelerin spontane mücadelesi hiçbir burjuva liderliğe
prim vermeden gelişebildiği sürece bu mücadele Türkiye'deki baskı rejimini yıkacak dinamiklere ve güce sahiptir.
Bu noktada kitlelerin daha geniş demokrasi, doğrudan demokrasi talebiyle toplumsal iradeyi ele geçirmeleri mücadelenin başarısı için hayati bir öneme sahiptir.
Tüm devrimci parti ve gurupların güç birliği başarı için gereklidir. Devrimciler ortak bir merkez olusturmalı ve ortak bir hedef, hükumeti devirme hedefi belirleyerek, devrimci merkezin hükumet olusturmasını
hedeflemelidirler.
Böylesine güçlu bir devrimci uyanışın burjuva partilerin potasında erimemesi için devrimci örgutlerin tek merkezde birleşerek hükümet olmayı hedeflemelerini partimiz sonuna kadar destekleyecektir.
Gezi Parkı Direnişi'ndeki halk hareketi tüm dünyada sosyalist devrime olan inancı bir kez daha tazelemiş ve pekiştirmiştir.
Partimiz bu direnişte parlak bir geleceğin tohumlarını görmektedir.
Gelecek parlaktır. Çünkü hem biz varız, hem marksizm var, hem Stalin var hem de kompüterler var.. Burjuvaların sonu garantilenmiştir. Çünkü proleterler var, komünistler var ve var olacak, ve doğrudan demokrasi ile irade halka, emekci kitlelere geçecektir!
Gezi Parkı Direnişi sosyalist bir geleceğin habercisidir!
Diren Türkiye işçi sınıfı, Diren Türkiye Halkı! Tüm varlığımızla yanınızdayız!!!

Kıbrıs Sosyalist Partisi
Merkez Komitesi (a)
Mehmet Birinci
Genel Sekreter 
Editör: TE Bilisim