Belediye Emekçileri Sendikası (BES)Başkanı Savaş Bozat, Dipkarpaz Belediyesi’nde başlattıkları süresiz grev devam ettiğini açıkladı.

Bozat, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, yaşanan süreci anlatarak, Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci ile sorunlar konusunda iki kez uzlaşmaları ve belediye meclisinin 6 kez toplanmasına rağmen olumlu veya olumsuz bir karar üretilmediğini savundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar başkanlığında toplanan iki tarafın anlaşarak toplantıdan ayrıldıklarını ancak Mehmet Demirci’nin itirazlarını sürdürmeye devam ettiğini ve sorunu UBP’ye taşıdığını savunan Bozat, Demirci’nin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından çağrıldığı toplantıya katılmadığını iddia etti.

Bozat, “Grev masada 9 Mayıs tarihinde sona ermiştir. Bunu bugüne taşıyan ve halkını mağdur duruma düşüren Mehmet Demirci’dir. Ya attığı imzaya sahip çıkmasını ya da istifa edip, çalışanın ve halkın önünü açması gerekmektedir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının tüm gelişmeleri takip ettiğini ve haklı durumda olan üyeleri lehine taraf olması gerektiğini savunan Bozat, İçişleri Bakanının da 6 kez aynı gündemle toplantı açıp, karar üretemeyen başkan ve meclis üyelerini uyarması gerektiğini iddia etti.

Savaş Bozat, “Ulusal Birlik Partisi, çağdaş belediyecilikten bahsederken, bu şartlarda Mehmet Demirci’nin partiden aday olmadığını açıklamalı ya da sorunun çözümü için belediye başkanına gerekli uyarıları yaparak, baskı unsuru olmalıdır.”
Editör: TE Bilisim