Belediye Emekçileri Sendikası (BES), süresiz grevde olan Dipkarpaz Belediyesi çalışanlarının sınıf ve barem sorununun halen çözümlenmemesi nedeniyle Cumhuriyet Meclisi önünde eylem düzenledi.

Dipkarpaz Belediyesi’nden bir grup işçinin yer aldığı ve yaklaşık bir saat süren eylem, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ın girişim başlatacağını açıklaması üzerine saat 12.00 sıralarında sona erdi.

Dipkarpaz Belediyesi’nde çalışan 35 işçi için düzenlenen eyleme katılanlar Meclis önüne saat 11.00’de geldi.

BOZAT: “TOPLU SÖZLEŞMESİZ ÇALIŞTIRILIYORLAR”

BES Başkanı Savaş Bozat eylemde yaptığı konuşmada, Dipkarpaz Belediyesi işçilerinin 2013 Haziran ayından beri toplu sözleşme olmadan çalıştırıldığını, söz konusu Belediye Başkanı ile 1 Şubat’ta imzalanan 3 maddelik tutanağın üçüncü maddesinin ise halen hayata geçirilmediğini ifade etti.

Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci ile müteaddit görüşme girişimlerine karşın görüşemediklerini de ileri süren Bozat, Demirci’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uzlaştırma Kurulu’nun davetlerine de karşılık vermediğini savundu ve “Hükümeti de, yasaları da ciddiye almıyor” dedi.

Tutanakta yer alan işçilerin sınıflarının yapılandırılması ve çalışanların hizmet yılları ile askerlik hizmetlerinin de dikkate alınması maddesinin hayata geçirilmediğini savunan Bozat, Demirci’nin Belediye Meclisi kararı olmadan işçilere, tutanaktaki madde yerine 1 Ocak 2014 itibarıyla yüzde 3 maaş artışı verdiğini ileri sürdü.

Tutanaktaki üçüncü maddenin hayata geçirilmemesi üzerinde Demirci’nin Ulusal Birlik Partili olduğundan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile de görüştüklerini ifade eden Bozat, Özgürgün’ün BES’in savunduklarına hak verdiğini ve söz konusu maddenin uygulamaya konulması için 15 Nisan’a kadar süre istediğini anlattı. Ancak konu hakkında Dipkarpaz Belediyesi, Çalışma Bakanlığı ve UBP’nin adım atmadığını kaydeden Bozat, 29 Nisan Salı gününden itibaren UBP Genel Merkezi önünde çadır eylemi başlatmak için Kaymakamlığa başvuruda bulunduklarını da açıkladı.

GÜRPINAR BES’İ KABUL ETTİ... “ÇÖZÜME YARDIMCI OLMAK İÇİN TOPLANTI”

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar eylem esnasında BES Başkanı Savaş Bozat’ı kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar toplantı sonrası basına yaptığı açıklamada, konuya müdahale etme yetkisi olmadığını ancak sorununun çözümüne yardımcı olabilmek için Dipkarpaz Belediyesi ve BES’le bir toplantı düzenlemeye çalışacağını söyledi.

Gürpınar ayrıca Dipkarpaz Belediyesi’ne grevdeki Belediye mensupları yerine 6-7 yeni işçi alındığı söylemleri konusunda araştırma yapacağını da kaydetti.

BES Başkanı Savaş Bozat ise görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Çalışma Bakanlığı’nın Dipkarpaz Belediyesi’nde “sayılmayan hizmet yılları ve sınıflandırmanın yapılandırılması” konusunda, Dipkarpaz Belediyesi, BES ve Bakanlık yetkililerinin yer alacağı bir toplantı düzenlemek için girişim başlatacağını belirtti.

Dipkarpaz Belediye Başkanı ve UBP Genel Başkanı’nı sağduyuya çağıran Bozat, sorun çözülmediği takdirde 24 Nisan Perşembe günü Meclis önünde yine eylem düzenleyeceklerini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim