Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dinçyürek, İdris Demirsöz başkanlığındaki Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği heyetini kabul etti.

Bakanlığın bütün ilgili birimleri ve imkanlarıyla sivil toplumun talepleri ve beklentileri doğrultusunda; çevreyi daha temiz, daha yaşanabilir bir hale getirmek, doğal yaşamın korunması, orman alanlarının genişletilmesi için ve suyun yönetimiyle ilgili çalışmaları yapıp beklentilere en yüksek seviyede yanıt vereceklerini ifade eden Dinçyürek, bu yönde her türlü çabayı ortaya koyacaklarını belirtti.

Dinçyürek, “Geçmişte nasıl her sorunu bir arada görüşerek tartışarak çözüm bulmaya çalıştıysak, bugün de aynı noktada hareket edeceğiz. Sivil toplum örgütleri toplumun lokomotifidirler. Farklı sesler mutlaka zenginliktir. Biz bu zenginliğin olmasından dolayı çok memnunuz. Sivil toplumun çevresel konularda duyduğu hassasiyet, bizim de hassasiyetimiz olacaktır” ifadesini kullandı.

Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Demirsöz de konuşmasında, Bakan Dinçyürek'e görevinde başarılar dilemek ve karşılıklı yapılabilecek işbirliklerini görüşmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Editör: TE Bilisim