Bakan Dinçyürek kabulde yaptığı konuşmada kısa bir süre önce teknik heyetler ile birlikte Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ziyaret ettiklerini anımsatarak, bu ziyarette çevreyle ilgili iki Bakanlık arasından geçmişten gelen çalışmaları gözden geçirdiklerini ve ileriye yönelik ortak yapılabilecek işbirliği programları ile imzalanacak protokollerle ilgili bir zemin oluşturduklarını söyledi.

Kısa süre içerisinde bu görüşmelerin bir neticesi olarak Türkiye'deki mevkiidaş Bakanlıktan bir heyetin KKTC'de bulunmasından büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Bakan Dinçyürek, iki teknik heyetin çalışmaları sonucunda Türkiye-KKTC Hükümetleri arasında Çevre konularında bir çalışma programı ortaya çıkacağını söyledi.
Bakan Dinçyürek, bunun haricinde bir taslak çalışmaları da olduğunu, bu çalışmanın da Türkiye ile KKTC arasında Çevre alanında gerçekleşecek bir mutabakat zaptı olduğunu ifade etti.

Dinçyürek, ileriye dönük verimli ve sağlam adımların atılacağı bir çalışma gerçekleşmesini arzuladıklarını belirtti.

Heyet adına konuşan Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Murat Zorluoğlu da, Bakan İdris Güllüce'nin selamlarını getirdiğini belirterek KKTC'de bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

Zorluoğlu, KKTC'deki temaslarının büyük bölümünde Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile çalışmalar gerçekleştireceklerini, bunun yanısıra İçişleri ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlıkları ile de temalar gerçekleştireceklerini ifade etti.

Bu süreç içerisinde Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile yapacakları görüşmelerde halihazırda iki Bakanlık arasında var olan işbirliği ilişkilerini daha da ileriye götürülmesi konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunacaklarını belirten Zorluoğlu, bunun yanısıra 2004 yılında çevre konusunda Bakanlıklar arasında imzalanan anlaşmanın yeniden revize edilmesi ile ilgili mutabakat zaptı taslağını oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Zorluoğlu bu mutabakat taslağının uygulanmasını sağlayacak çalışma programı taslağını da karşılıklı imzaya hazır hale getirmek istediklerini ifade ederek karşılıklı işbirliklerinde öncelikli alanların hangi konular olması konusunda da fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Heyette Müsteşar Yardımcısı Murat Zoroğlu'nun yanısıra Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney,İller Bankası Genel Müdürü Turgu Dedeoğlu ile Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığından diğer üstdüzey yetkililer de yer alırken, Kabulde Müsteşar Bülent Arkın,Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel,Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları ve Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel de hazır bulundu.
Kabulün ardından teknik düzeyde heyetler arası toplantı gerçekleştirildi.
 
Editör: TE Bilisim