Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dipkarpaz Bölgesi’nde incelemelerde bulunan Bakan Dinçyürek, Dipkarpaz Belediyesi’ni de ziyaret ederek Başkan Suphi Coşkun ile fikir alışverişinde bulundu.

Çevre Koruma Dairesi, Orman Dairesi ve Bakanlık Müdürleri’nin de hazır bulunduğu görüşmede Dinçyürek, özel çevre koruma bölgesi kapsamında bulunan Dipkarpaz Bölgesi’nde doğal yaşamı koruma, çevre temizliği, eşeklerin beslenme ve sağlık koşulları hakkında yerinde incelemelerde bulunurken; yetkilerden detaylı bilgi aldı.

Dinçyürek yaptığı konuşmada; Dipkarpaz Belediye sınırlarının Bakanlık olarak kendileri için önemli bir yeri bulunduğunu ifade ederek, Dipkarpaz'ın özel koruma bölgesi olan, doğal hayatın desteklenip güçlendirilmesi gereken bir bölge olduğunun altını çizdi.

Bakan olduktan sonra ilk ziyareti bu bölgeye yapmasının kendisi için önemli bir anlamı olduğunu ifade eden Dinçyürek, bölgedeki çevrenin büyük bir hassasiyetle koruma altında olması gerektiğini vurguladı.

Karpaz'ın gelişmesi ve doğal yaşamın korunup desteklenmesinin öncelikli hedeflerleri arasında olduğunu belirten Dinçyürek, şöyle devam etti:

“Yerel yönetimler seçimle işbaşına gelen güçlü kurumlardır. Yerel yönetimler, hükümetlerle kurdukları güçlü bağ ve işbirlikleri ile çalışmalarında daha sağlıklı sonuçlar alırlar. Bugün bölgeye gerçekleştirdiğimiz ziyaret, kurulacak işbirliğinin ilk adımı olacaktır.”

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da yaptığı konuşmada, hükümet yetkililerinin bölgeye yaptıkları ziyaretlerin kendilerine güç verdiğini ifade ederek, bu sayede karşılıklı işbirliklerini başlatacaklarını belirtti.

Dipkarpaz'ın, kuzeyinden güneyine kadar sahille çevrili ve doğasıyla kendine özgü bir güzelliğe sahip olduğuna dikkat çeken Coşkun, “Bugüne kadar yeterince tanıtımı yapılmamış. Sizlerle birlikte el birliği ile yapacağımız çalışmalardan sonuç alacağımıza inanıyorum” dedi.

Bölgede doğanın mirası olan eşekleri korumanın önemine de vurgu yapan Coşkun, bununla birlikte eşeklerin bölgede yaşayan halka verdiği zararı da dikkate almak gerektiğini, alınacak önlemlerle en iyi çözümü bulacaklarına emin olduğunu ifade etti.

YEŞİLKÖY ORMAN İSTASYONUNA ZİYARET

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Dipkarpaz temasları çerçevesinde Orman Müdürlüğü’ne bağlı Yeşilköy Orman İstasyonu’nu da ziyaret ederek görevli personelle bir toplantı gerçekleştirdi.

Bölgede ormancılık alanında yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunan Dinçyürek, yaşanan sıkıntıları da dinledi.
Editör: TE Bilisim