Din İşleri Başkanı Talip Atalay mesajında, yarını Cuma'ya bağlayan gece, “kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen, aynı zamanda Mübarek Ramazan ayının da bir müjdecisi olan Berat Kandilinin” idrak edileceğini kaydetti.

Atalay, “Her yıl inananlara Yüce Yaratıcının sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini hatırlatan bu geceler, bir yandan bizlere özümüze dönme ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunarken, diğer yandan da başta Yüce Yaratıcımıza olmak üzere, insanlığa, diğer canlılara ve çevreye karşı yükümlülüklerimizi hatırlatır, eksik, hata ve yanlışlarımızı telafi etme imkanı sunar” dedi.

Atalay, Cuma ve Bayram günleriyle, Kandil olarak adlandırılan gün ve gecelerin, Kur’an’ı okuyup anlamak ve Hz. Peygamber'in öğütlerine kulak vermek için fırsat olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.

Mesajda şöyle denildi:

“Bu gece Yüce Yaratıcıya yönelerek, ‘Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden (kaybedenlerden) oluruz’ şeklinde dua etmeli, ‘Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim’ diyerek, sevgili Peygamberimizin yaptığı gibi Yüce Rabbimiz’e yakarmalıyız.”

Atalay, mesajında, “Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve dünyanın farklı noktalarında yaşayan vatandaş ve soydaşlarımızın, bütün İslâm Âleminin Berat Kandilini kutlar, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizlerin kurtuluşuna, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını, Yüce Allah’tan niyaz ederim” ifadesini kulandı.

CAMİLERDE KANDİL PROGRAMLARI...

Berat Kandili dolayısıyla, ülke genelinde bütün camilerde yatsı namazından 30 dakika önce başlayacak ve yatsı namazına kadar sürecek kandil programları yapılacağı ve Girne Nurettin Ersin Paşa Camii'nde idrak edilecek Berat Kandili Programı’nın, BRT 2'den saat 20:40'tan itibaren canlı olarak verileceği bildirildi.
Editör: TE Bilisim