KKTC Din İşleri Başkanlığı Girne’de temsilcilik binası açtı.

Ağa Cafer Paşa Camii’nde törenle hizmete giren binanın açılışını Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun gerçekleştirdi.

Açılışa Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay, Vakıflar Genel Müdürü Mustafa Kemal Kaymakamzade, Din İşleri Başkanlığı Girne Temsilcisi Fuat Tosun, Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır, Vakıflar yönetim kurulu üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

Geçitköy İmamı Orhan Toprak’ın Kuran-ı Kerim okumasıyla başlayan etkinlikte konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Din İşleri Başkanlığı’nın Girne’deki temsilcilik binasını hizmete açmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, merkez yerine yerinden hizmet sunmanın doğru bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Maneviyatın insan hayatında önemli bir yer oluşturduğunu belirten Atun, yaşamında maneviyat olmayanların hayatının bir bölümünü, aile hayatının ise tümünü eksik bıraktığını kaydetti.

Konuşmasında Hz. Peygamber’in bir sözüne atıfta bulunan Atun, ihtiyacından fazla mala sahip olan insanların bunları sadaka olarak diğerlerine dağıtmalarını; camii, okul ve sportif tesisler yaptırmalarını istedi.

Din İşleri Başkanlığı ile Girne temsilciliğini de faaliyetlerinden ötürü kutlayan Atun, Girne’de açılan temsilciliğin hayırlı olmasını diledi.

Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay da, Girne’ye temsilcilik binası açılmasında Din İşleri Girne Temsilcisi Fuat Tosun’un büyük katkıları olduğunu söyledi.

Din İşleri Başkanlığı olarak kurumsallaşmayı amaçladıklarını ifade eden Atalay, Girne temsilciğini vatandaşın merkez yerine buradan hizmet alabilmeleri için açtıklarını kaydetti.

Vakıflar Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Öğdü de, temsilciliğin hayırlı olmasını diledi.

Din İşleri Başkanlığı Girne Temsilcisi Fuat Tosun ise, Din İşleri Başkanlığı’nın Girne bölgesinde toplam 34 camii ve 46 din görevlisi bulunduğunu anlatarak, bu kapsamda vatandaşa hizmet sunabilmek adına Girne’de temsilcilik açmanın gerekli hale geldiğini söyledi.

Bugün bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Tosun, bundan sonra gerek din görevlileri gerekse halkın hizmet alabilmek için Lefkoşa’ya gitmeye gerek duymayacağını kaydetti. 
Editör: TE Bilisim