Din İşleri Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre toplantıda Din İşleri Başkanı Talip Atalay, resmi bir ziyaret için ülkede bulunan Müslüman Ülke ve Topluluklar Daire Başkanı Erdal Atalay, Yurtdışı Eğitim- Rehberlik Daire Başkanı Ahmet Dilek ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Durmuş da hazır bulundu.

Ramazan ayı içerisinde yapılacak programlar hakkında bilgilerin aktarıldığı toplantıda Din İşleri Başkanı Atalay görevlilerden, camilerin ve çevresinin temizliği ve cemaatin rahat bir ramazan geçirmesi için gerekli tedbirleri almalarını istedi.

2014 yılı için belirlenen fitre miktarının 17.50 TL olarak belirlendiğini de hatırlatan Atalay, din görevlilerinin Ramazan ayında iftar çadırlarını ziyaret etmesinin, Kızılay'a ve diğer topluca iftar edilecek mekanlara dini anlamda yardımcı olmasının, iftar organizasyonunu düzenleyeceklerden gelebilecek destek taleplerine mümkün derece olumlu yanıt verilmesinin önemine işaret etti.

Hz. Ebubekir Camii İmamı Hakan Moral'ın Kur'anı-ı Kerimden ayetler okuduğu, Erdal Atalay, Ahmet Dilek ve Ahmet Durmuşun da kısa birer konuşma yaptığı toplantının sonunda, Din İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı 2014 Yılı Ramazan İmsakiye'si camilerde vatandaşlara dağıtılmak üzere din görevlilerine teslim edildi.
Editör: TE Bilisim