CTP-BG Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Kadri Fellahoğlu dün akşam Bulgaristan göçmenleriyle buluştu. Dernek binasında gerçekleşen toplantıda göçmenlerin sorunları ve Lefkoşa’da yaşadıkları sıkıntılar ele alındı. Son iki dönemdir yaşamın zorlaştığı Lefkoşa’da alt yapı ve sağlık sorunlarının ele alındığı ziyarette hiç kimsenin halka bunu yaşatmaya hakkı olmadığı vurgulandı. Yoğun ilgiyle karşılaşan Fellahoğlu, gördüğü ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bulgaristan göçmenlerinin oyunu istedi. Fellahoğlu, belediyenin kurtuluşunun kolay olmayacağını, çok zor bir sürece girileceğini ve gece-gündüz çalışarak projelerini hayata geçireceğini kaydetti. Fellahoğlu, “Devrimi, değişimi Lefkoşa’dan başlatacağız” dedi.

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ve Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Yektaoğlu’nun da katıldığı ziyarette Belediye Meclis adayları kendilerini tek tek tanıtarak yönetime neden talip olduklarını anlattı.

OSMAN TAHİR: CİDDİ BİR YÖNETİCİYE İHTİYAÇ VAR!
Bulgaristan Göçmenler Derneği Başkanı Osman Tahir ziyarette yaptığı konuşmasına, “İyi olmak yetmez en iyisi olmalı, söz vermek yetmez sözünün eri olmalı, dert dinlemek yetmez derman olmalı, borçla harçla olmaz kazanarak olmalı sözlerinin sahibi Kadri Fellahoğlu’nu ve ekibini saygıyla selamlıyorum” sözleriyle başlayarak Lefkoşa halkının artık ciddi ve disiplinli bir yöneticiye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

FELLAHOĞLU: BELEDİYE BİLEREK VE İSTEYEREK BATIRILDI
“Bu sloganlara bağlıyız ve bunları hayat geçirmek için göreve talibiz” diyen Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ise belediyeyi geçmiş iki dönemde olduğu gibi birilerinin çıkarları için değil halkın çıkarları için yöneteceğiz” dedi. Fellahoğlu, Bakanlar Kurulu’nun bir kararıyla 12 milyon sterlin borca sokulduğunu, belediyenin bilerek ve isteyerek batırıldığını söyledi. Mayıs 2015’e kadar devlet katkısının bu gibi borçlara gideceğini söyleyen Fellahoğlu, belediyenin bir işletme olduğunu ve ekonomik akılla ve yasalara göre yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

“LEFKOŞA’NIN KADERİNİ BİZ DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Lefkoşa Türk Belediye Başkan adayı Fellahoğlu konuşmasını, Lefkoşa Türk Belediyesi’ni ziyaret ettiği gün yaşadığı bir olayı anlatarak sürdürdü. Fellahoğlu, “Ziyarette bir belediye çalışanıyla karşılaştık, arabadan iner inmez yanımıza geldi ve ‘Ben 24 yıldır belediye çalışanıyım. Kardeşim bankadan kredi çekecekti kefil olmamı istedi. Bankaya gittik nerede çalıştığımı sordular. Lefkoşa Türk Belediyesi’nde diyince senin kefilliğini kabul etmeyiz diyerek bizi yollattılar o an dünya başıma yıkıldı. Eskiden böyle değildi, bankalar bize kullanalım diye biz müracaat etmeden kredi kartı yollardı’ dedi. İşte durum bu kadar kötüdür arkadaşlar. Belediye kötü ellerde bu hallere düşürüldü. LTB’nin ve halkın kaderi bu değil ve olamaz. CTP-BG olarak biz bu kaderi değiştireceğiz” dedi.

“BELEDİYE KAYBETTİĞİ İTİBARINI GERİ KAZANACAK”
Kutlay Erk’in görevden ayrıldığı sırada belediyede 43 memur olduğunu şimdi ise bu rakamın 450’ye yükseldiğini ve işçilerle birlikte bine yakın çalışan olduğunu söyleyen Fellahoğlu, “Bu kadar başarısızlık, beceriksizlik olamaz. İnsan aklı bunu almaz. Göreve gelir gelmez bu yapıyı düzeltmeye başlayacağız, belediyeye saygı, güven ve itibarı yeniden kazandıracağız” dedi.
 
Editör: TE Bilisim