Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’na (Dev-İş) bağlı Devrimci Genel-İş Sendikası ile Dikmen Belediyesi arasında 2013-2014 yılını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Dev-İş Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Dikmen Belediye binasında yapılan imza töreninde, Toplu İş Sözleşmesine Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ile Devrimci Genel-İş Sendikası Başkanı Hasan Felek imza attı.

Devrimci Genel-İş Sendikası Başkanı Hasan Felek imza töreninde yaptığı konuşmada, 2013-2014 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesinin imza aşamasına gelmesi için gösterdikleri fedakarlık ve özveriden dolayı işçi temsilcilerine, Belediye Başkanına ve Belediye As Başkanına teşekkür etti.

Felek ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu ortaya koyarak, böylesi bir dönemde var olan hakları geliştirdiklerini, işçilerin sınıflandırılması yapılarak yeni barem tablosu oluşturduklarını söyledi. Kurumsallaşmanın gereği olan sınıflandırmanın hayata geçtiğini belirten Felek, maaşlar ile sosyal haklara yüzde 10 ile yüzde 15 arasında artış aldıklarına vurgu yaptı.

Felek imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin ana hedefleri ve amacının “1. Maddede belirtildiği gibi, Anayasa’da öngörülen çalışma ve sözleşme özgürlüğünü hayata geçirmek, çalışanların insanca ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak, personel sağlığının korunması ve çalışanların insanlık onuruna ve çağın gereğine uygun bir yaşam düzeyine ulaşmaları için gerekli ücret almalarını sağlamak, işyerinde çalışanların ekonomik, sosyal ve mesleki gelişmelerini düzenlemek” olduğunu da sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilisim