Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın günlerdir devam eden eylemi sona erdi.. Sağlık Bakanlığı ile Tıp-İş arasında dün gerçekleştirilen toplantı sonucunda taraflar arasında 6 maddelik protokol imzalandı…

Devlet Hastaneleri’ndeki sağlık hizmetlerine bugünden itibaren devam edilecek. Protokolle ilgili basın açıklama yapan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, protokolle birlikte dört gündür devlet hastanelerinde devam eden grevin sonlandığını açıkladı.

Protokolde yer alan özlük hakları ile ilgili maddenin şu anda Meclis Alt Komitesi’nde olduğunu belirten Sucuoğlu, bir diğer madde olan döner sermaye konusunun da Salı günü Bakanlar kurulu’nda götürüleceğini söyledi.

Sucuoğlu ‘Tıp-İş ile dün görüştüğümüz protokol maddeleri çerçevesinde özellikle tarihlerle ilgili bir görüşmemiz oldu. Özellikle bir maddelik ek yapılması konusunda talepleri oldu. Bu konuda da bizim başlattığmız bir çalışma vardı. Dolayısıyla protokolü iki taraf da imzaladı ve dört günlük grev bugün itibariyle kaldırılmış oldu. Önümüzdeki günlerde hazırlanan maddelerin iki tanesi şu anda, birisi özlük hakları ile ilgili olan meclis alt komitesindedir, döner sermaye dediğimiz ikinci madde de bugün imzalamış olduğum önerge ile Salı günü bakanlar kuruluna gidiyor. Eğitimle ilgili önümüzdeki yıl bütçede eğitim kalemi altında doktorların hizmet içi eğitim ve kongrelere katılma anlamında kendilerine katkı verme talepleri oldu, makul bir talepti, diğer meslek gruplarında olduğu gibi doktorlarımıza da bu katkının verilmesi eğitim anlamında katkı sağlayacaktır’ dedi.

Bir diğer maddenin ise tabibler yasası olduğunu belirten Sucuoğlu, bu konuyla ilgili çalışmaların bir süredir devam ettiğini ve yasa tasarısı ile ilgili çalışmaları yoğunlaştırarak yaz tatilinden sonra Meclise götürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sucuoğlu, özlük hakları ile ilgili Maliye Bakanlığı ile bir süreden beridir devam eden görüşmeleri en kısa sürede sonuçlandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Sucoğlu ‘Burada her zaman söylediğim gibi iyi niyet çok önemli gördüğüm kadarıyla iyi niyet şu anda oluşmuş durumdadır. İnşallah önümüzdeki süreçte de bu iyi niyetli çalışma devam eder. Gergin bir dört gün yaşandı, özellikle bizi üzen taraf halkımızın mağdur olmasıydı. 50 yıllık bir statüko, 50 yıllık bir alışkanlık artık yavaş yavaş yerini yeni bir sisteme bırakmak üzere. Yani zor bir süreç, hep söylüyorum zor bir doğumdur ve bu zor süreçte zaman zaman böyle sıkıntıların olcağını biz daha önceden de söyledik, bekliyorduk da ama bu inşallah son olur ve bundan sonraki süreçte halkımıza daha kaliteli sağlık hizmetini kesintisiz sürdürmeyi başarırız’ diye konuştu.

Sucuoğlu, amacın, altyapı sorunları gideriline kadar doktorların hizmet vermelerinde en ufak bir aksama olmadan, kalitede ve özellükle de motivasyonda en ufak bir düşme olmadan hedefe ulaşmak olması gerektiğinin de altını çizdi.

Editör: TE Bilisim