Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Gazimağusa Şubesi’nde 600 bin TL’lik hırsızlık olayına karışan Toner Tanözü ve Deniz Saltuk Gürmanoğlu,  geçtiğimiz hafta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarının ardından bugün Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun Lefkoşa Bölge Amirliği’nde görevlerine başladığı iddia edildi.

Olayla ilgili Kıbrıs Postası’na açıklamada bulunan KIB-TEK Genel Müdürü Ahmet Dargın, polisin haklarında soruşturma başlattığı iki kişinin bugün işe başladığını doğruladı.

KIB-TEK Genel Müdürü Dargın, 600 Bin TL’lik hırsızlık olayına karışan ve haklarında soruşturma başlatılan KIB-TEK çalışanlarının Yönetim Kurulu’nun henüz atanmaması nedeni ile bugün KIB-TEK’in Lefkoşa şubesinde işlerine devam ettiklerini söyledi.

Dargın, “Toplu iş sözleşmesine göre bu iki kişinin yarı ödenekli olarak işten durdurulmaları gerekir. Ancak bu kararı Yönetim Kurulu verebilir. Şu anda Yönetim Kurulu olmadığı için haklarında polis soruşturması başlatılan her iki şahıs da KIB-TEK Lefkoşa şubesinde bugün işlerine devam etmek durumundadır” dedi.

(Kıbrıs Postası)

Editör: TE Bilisim