“Devlete 25 kuruş borcum yok, yalan dolan” diye açıklama yapan Ercan Havalimanı işletmecisi Taşyapı Group’un sahibi Emrullah Turanlı’nın 8-10 milyon TL’yi bulan Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı borcu olduğu ortaya çıktı.

Kıbrıs Postası’nın konuya dair bir dizi haberleri üzerine Turanlı’nın sahibi olduğu Taşyapı Group’un yöneticileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını ziyaret etti. Taşyapı Group’un yöneticilerinin bakanlığa yaptığı ziyaretin amacının 8-10 milyon TL’yi bulan borçlarını yapılandırmak için olduğu ise dikkat çekiyor.

Öte yandan Emrullah Turanlı daha önce de ihale şartnamesi gereği 16 milyonluk KDV’yi ödememiş, ‘alınmaması gerekliğini’ iddia etmiş ve konu devlet tarafından mahkemeye intikal etmişti. Mahkeme kararı ile 16 milyonu ödemek zorunda kalan Turanlı, bu mahkeme kararına rağmen şimdi yine devletin tahakkuk ettiği “kar payı alacağını” öderken 6 milyonluk KDV’sini ödemedi…

Turanlı geçtiğimiz günlerde Yenidüzen Gazetesi’nin Kıbrıs Postası’nın  ilgili haberini sorması üzerine “Benim Kıbrıs devletine 25 kuruş borcum olmadı. Tüm borçlarımı günü gününe ödedim, kimseye borcum yok.  44 yıldır yapılmayanı yapıyorum, bu halka hizmet veriyorum. Hiç kimseyle sorunum yok.  Süreç devlet tarafından inceleniyor” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’den bir heyetin geldiği ve Bakanlığa bağlı Vergi Dairesi ile görüştüğü, Türkiye’de olan KDV alınmaması uygulamasının burada da hayata geçmesinin empoze edildiği iddialarına ilişkin ise Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu “Türkiye’den ekipler buradaydı ama bütçeyi konuştuk. Yasalar herkese çalışır, şahıslara özel uygulamalar yapmadık. Türkiye’den heyetler geldi evet ama böyle bir konu konuşulmadı” şeklinde konuşmuştu.  

Turanlı’nın 2019 3. dönem ciro paylaşımı yaklaşık 39 milyon TL iken, yine KDV hariç ödeme yapmış ve yaklaşık 6 milyon TL daha devlete borçlanmıştı. Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığına da borcu olan Turanlı’nın “5 kuruş borcum yok” açıklaması şaşkınlık yarattı.

(KIBRIS POSTASI)

Editör: TE Bilisim