Hükümet kaynak yok bahanesiyle iğneden ipliğe okkalı zam yağmuru ile vatandaşı canından bezdirirken KKTC İçişleri Bakanlığı Tapu dairesinde Devleti zarara sokan uygulamalara bir yenisi daha eklendi.

Bir banka tarafından çok kısa bir süre sonra bir vatandaşa satılan ve üzerine 8 buçuk milyon TL civarında bir ipotek konularak satışı yapılan arazinin 15 milyon TL civarı değeri tekrar tescil edilmesi sonrası Tapu dairesinde yaşananlar, Devletin uğratıldığı zararı gözler önüne serdi.

Arazinin kısa bir süre önce yapılan son satışında değeri 1 buçuk milyon TL gösterilerek devletin alacağı KDV + Stopaj vergisi + devir harçları eksik alınarak devletin 1 milyon TL civarında zarara uğratılması sonrasında gözler Tapu Dairesinin bağlı olduğu İçişleri Bakanlığına çevrildi.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars yaşananlar karşısında suskunluğunu korurken Tapu dairesinde mal satışlarında kişiye özel değerlendirmeler yapılması kafalarda soru işaretleri oluşturmaya devam ediyor.

Skandal boyuta ulaşan farklı değerlendirmelerin kimler tarafından ve neden yapıldığı soruları ise cevapsız kalıyor.

Kıbrıs Manşet olarak yaklaşık 1 ay önce 26 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan “ya Devlet başa, ya Kuzgun leşe” başlıklı haber ile başta İçişleri Bakanı ve Tapu Dairesi yetkilileri ile Hükümeti uyararak mal satış değerlendirmelerinde yapılan usulsüzlükler ile Devletin zarara uğratıldığını ortaya çıkarmıştık.

Devlet içerisinde oluşan hukuk dışı yapılar ve çetelerin varlığı ile ilgili o günden bugüne ne bir soruşturma açıldı ne de bir arpa boyu yol alındı…

Editör: TE Bilisim