Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan hükümetin GSM ücretlerinden yüzde 62 vergi aldığını savunarak, “GSM ücretlerine yapılan yüzde 10 oranındaki zammın yüzde 62’si de hükümetin aldığı vergidir. Devlet ve özel sektör birlikte hareket ederek halkı soyuyor” dedi.

Korkmazhan zammın geri alınması çağrısında bulundu.

Korkmazhan yazılı açıklamasında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nı Salih Usar’ın yürüttüğü dönemde imzalanan sözleşmeler ile GSM şirketlerine her yıl enflasyon oranı kadar zam yapma hakkı tanındığını ileri sürdü ve “Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un hiçbir şeyden haberleri yokmuş gibi davranmaları ve yapılan zammı eleştirmeleri tam bir ikiyüzlülüktür” ifadelerini kullandı.

Mobil iletişimde özelleştirilme politikaları sonucu tekelleşme yaşandığını, “iki şirketin anlaşarak piyasayı paylaştıklarını ve hükümetinde payını alma karşılığında halkın soyulmasına göz yumduğunu” ileri süren Abdullah Korkmazhan, özelleştirme politikalarına son verilmesini istedi.

Korkmazhan açıklamasında şöyle dedi:

“GSM operatörleri ile yapılan sözleşmeler fes edilmeli ve GSM ücretlerinden hükümetin aldığı astronomik vergi oranı düşürülmelidir. GSM ücretleri ucuzlatılmalı ve mobil iletişimde kamusal anlayış geliştirilmelidir. Telekomünikasyon Dairesi’ni özelleştirme çalışmalarına biran önce son verilmeli, dairenin teknolojik kapasitesi geliştirilmeli, daire özerkleştirilerek siyasilerin çiftliği olmaktan çıkartılmalı ve halka daha ucuz iletişim hizmeti sunulmalıdır.”
Editör: TE Bilisim