8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları yeni restorasyonu yapılan ve Atölye Sahnesine dönüştürülen yerinde, ‘Aile içi şiddet ve Kültürel Öğelerde Kadın İmgesi’ başlıklı bir konferansa ev sahipliği yaptı.

Konferansın başında ve sonunda olmak üzere iki oyun sahnelendi.Konferansla birlikte Eski Fuaye Sahnesi de ilk kez bir sahne olarak konukları ile buluştu.Yıllar önce seyirciyi karşılama görevini yerine getiren fuaye 16 yıl sonra Devlet Tiyatroları’nda bir ilki gerçekleştirerek engelli seyircilerini de kucaklayan 43 kişilik küçük bir tiyatro salonu şeklinde hizmet vermeye başlamış oldu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü konferansındailk olarak Devlet Tiyatroları sanatçısı Özlem Özkaram Franca Rame’nin yazdığı ‘Tecavüz’ monoloğunu sahneledi.Ardından Lefke Avrupa Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zihniye Okray ‘Kültür Ögelerde Kadın ve Kadın İmgesi’ ve Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Enil Afşaroğlu Eren ‘Aile İçi Şiddetin Psikolojik Boyutu’ konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.Ülkemizin tiyatro sanatçılarından Suzan Polat’ın sahnelediği, Dario Fo’nun yazdığı ‘Ben Ulrike Bağırıyorum’ monoloğu ile konferans sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim