Özyiğit tarafından yapılan yazılı açıklamada, eğitimde yaşanan sorunlara değinildi.

KKTC’nin ilanından sonra, eğitim sisteminin göreve gelen her hükümet ve bakana göre değiştiğini, başta öğretmen sendikaları olmak üzere, toplumun tüm kesimleriyle uzlaşılmadan atılan adımlar nedeniyle sürekli kaos yaşandığını iddia eden Özyiğit, “Bu kaotik durum, şimdiki CTP-DP hükümeti döneminde de sürüyor” ifadesini kullandı.

“YENİ DERS YILI SORUNLARLA BAŞLADI”

Yeni eğitim yılının sorunla başladığını, bina tamirat ve tadilatların bitirilmediğini ve öğretmen münhallarının doldurulamadığını iddia eden Özyiğit, okullardaki tadilatların sürmesinin tehlike yarattığını savundu.

Atamalara da değinen Özyiğit, Milli Eğitim Bakanı’nı, üst kademe yönetimindeki atamalar konusunda eleştirdi.

Özyiğit, “Tecrübe ve bilgi birikiminden uzak kadrolarla eğitime yön verme ve var olan sıkıntıları aşma mümkün olamayacak” ifadesini kullandı.

Mesleki teknik eğitimde 9’uncu sınıflardaki hazırlık sınıfının kaldırılmasının doğru olmakla birlikte, yaşanacak sıkıntıların öngörülmediğini, plansızlık sonucunda “ortaya birçok anomali çıktığını” öne süren Özyiğit, “Mesleki teknik eğitimde kadro fazlası öğretmen ortaya çıkarken, diğer yandan da okullarda 100’e yakın öğretmen, müdür eksiği bulunmaktadır” ifadesine yer verdi.

Mesleki teknik eğitime bu kadar ilgi varken, bu okullara girmek isteyen öğrencilerin açıkta kalarak, klasik liselere gitmek zorunda bırakıldıklarını ileri süren Özyiğit, ara eleman ve nitelikli iş gücü ihtiyacından bahseden bakanlık ve hükümetin buna uygun yapılanma yapmayarak, gençleri alternatifsiz bırakarak bir anlamda mağdur ettiğini savundu.

“ÜLKE İHTİYAÇLARI BELİRLENMEDİ”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, yüksek öğretim konusunda “Bakanlık ile hükümetin plansızlık ve öngörüsüzlüğü nedeniyle tehlikelerin yaşanabileceğini”, ülke ihtiyaçları belirlenmeden üniversite izni verilmesinin, hem üniversiteleri birbirine düşürdüğünü, hem de “başıboş ve plansız bir büyümeye” neden olduğunu iddia etti.

Özyiğit, “Yerli üniversiteler dururken, sürekli olarak Türkiye’den üniversitelerin adamıza davet edilerek, sınırsız devlet olanaklarından yararlandırılması büyük bir adaletsizlik” dedi.

“HÜKÜMETİ GÖREVE ÇAĞIRIRIZ ”

Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne değinen Özyiğit, “Birçok devlet okulu ciddi sorunlarla boğuşurken, bu okulun varlığının bilinçli bir şekilde geliştirildiğini” iddia etti.

Özyiğit, şöyle devam etti:
“Eğitim Bakanlığı ile hükümet, bu okul kendilerine bağlı değilmiş gibi hareket ediyor. Hala Sultan İlahiyat Koleji eğitim sistemimizde büyük bir yaradır. Bu konuda sessiz kalan ve görmezden gelen Eğitim Bakanlığı ile hükümeti göreve çağırırız.”

“DEVLET POLİTİKASI ŞART”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nu öğretmen sendikalarıyla işbirliği yapmaya ve eğitimdeki sorunları çözmeye davet eden Özyiğit, devletin öncelikli görevinin devlet okullarındaki eğitim kalitesini yükseltmek ve yeniden çekim merkezi olmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Özyiğit, merkezileştirmenin doğru olmakla birlikte, 4-8 yaşlardaki çok küçük çocukların kendi yerleşim yerlerinde eğitim almalarının sağlanması gerektiğini kaydetti.

“Göç Yasası (Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş Ücret ve Diğer Ödeneklerini Düzenleyen Yasa) kapsamında görev yapan öğretmenlerin maaş anomalilerinin düzeltilmesi gerekiyor” ifadesini kullanan Özyiğit, yaşanan sorunlar ve her türlü imkansızlığa rağmen özveriyle görev yapan öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.
Editör: TE Bilisim