Cebi; “1974 öncesi, 8-10 bin civarında olan nüfus, şimdilerde 3000-3500 civarında, Dipkarpaz halkı 38 yıldır hizmetten mahrum. Mesafe uzak deniyor, koca bir yalan. Devlet olanaklarından mahrum yaşamak kader değil, artık yeter!” dedi.
107.8 Radyo Havadis’te Emine Sivri’nin hazırlayıp-sunduğu ‘Güne Günaydın’ programına konuk olan DP Ulusal Güçler Dipkarpaz Belediye Başkan adayı Hüseyin Hakkı Cebi, bölgede yaşanan sağlık, eğitim gibi bir çok sorunu çözmek için aday olduğunu söyledi.

“MERKEZDEN UZAK VEYA KIRSAL KESİM’ GİBİ SÖYLEMLER BAHANEDEN İBARET!”
“FUTBOL MÜSABAKASINDA BİLE KARPAZ KÜMEDEN DÜŞÜRÜLMEK İSTENİYOR, NEDENİ UZAKLIK”

“Merkezden uzak veya kırsal kesim’ diye adlandırılarak ötekileştiriliyoruz, oysa ki ben mesleğim gereği 29 yıl fiilen hergün 270 kilometre yol sonrası Dipkarpaz’dan Lefkoşa veya Mağusa’ya işime geldim ve döndüm. Bir kez olsun da isyan etmedim. Gezme söz konusu olunca sorun yok, ancak iş icraata gelince mesafe uzak deniyor” diyerek, mesafenin bahaneden ibaret olduğunu sözlerine ekledi.
Cebi, futbol müsabakasında bile hakemlerin taraf tutup, Dipkarpaz’ın kümeden düşürülmesini istediğini, nedeninin ise Karpaz’ın uzak oluşuna bağladıklarını söyledi.
“YENİ DÖNEMDE DE HİZMETLERİMİZİ EN UZAK YERLERE KADAR GÖTÜRECEĞİZ”
‘Neden DP Ulusal Güçler?’ sorusunu da yanıtlayan Cebi, DP iktidarları ile birlikte ülkenin hizmet ve yatırımla tanıştığını, istikrar yakaladığını savunarak, örnekler sundu; “yeni dönemde de hizmetlerimizi en uzak yerlere kadar götüreceğiz” sözünü verdi.

“ÖNCELİĞİMİZ İNSAN SAĞLIĞI!”

Başkan adayı Cebi, seçilmesi halinde yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan projelerden bahsederek, Sağlık konusunun öncelikleri olduğunu söyledi.

Dipkarpaz’da özellikle sağlık alanında ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkati çeken DP Ulusal Güçler Dipkarpaz Belediye Başkan adayı Hüseyin Cebi; “en büyük sıkıntı Sağlık. Sağlık Ocağımız var ancak hizmet yok. Zaten ihtiyacı da karşılamıyor. Özellikle ambulansın olmaması nedeniyle geçen yıl üç vatandaşımız kalp krizinden hayatını kaybetti” dedi.
DP Ulusal Güçler Dipkarpaz Belediye Başkan adayı Hüseyin Hakkı Cebi; “İnsan hayatının herşeyden üstün tutulması gereken yerde, kırsal yerleşim birimlerinde sağlık hizmetlerine erişilememesi kabul edilemez. Önceliğimiz insan sağlığı ve eksikliklerimizin ivedilikle çözülmesidir” dedi.

“EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YAŞANAN AKSAKLIKLAR...”
“KALEBURNU-DİPKARPAZ ARASINDAKİ YOL ASVALTLANIYOR!”

DP Ulusal Güçler Dipkarpaz Belediye Başkan adayı Hüseyin Hakkı Cebi, Eğitim ve Öğretimde yaşanan aksaklıklara da değinirken, özellikle Kaleburnu’nda okulun olmayışı, ailelerin çocuklarını Dipkarpaza getirmede hem mesafenin uzaklığı, hemde yolların sağlıklı olmayışından büyük sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatarak, tüm bu sorunlara köklü çözümler üreteceklerini belirterek; “yine önceliğimiz Kaleburnu-Dipkarpaz arasındaki yolun asvalt çalışmalarına biran önce başlanması olacak” dedi.
Hüseyin Hakkı Cebi, Kaleburnu gençlerine 'halı saha' sözü de verdi.

“GENÇ VE İHTİYARLARIN OLUŞTURACAĞINI ‘KÖY MECLİSİ’Nİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Yönetim noktasında tüm vatandaşların söz hakkının olacağına da dikkati çeken Cebi, bununla birlikte gençler ve ihtiyarların oluşturacağı ‘Köy Meclisi’ni hayata geçireceklerini ve böylelikle büyüklerin tecrübesi ile gençlerin bilgi çağındaki planlarının harmanlanacağına olan inancını belirterek; “şeffaf, katılımcı ve her kesimin görüşüne kulak veren yönetim anlayışı ile hizmet” diye konuştu.

“TARIMSAL FAALİYETLERİN VE ÇİFTÇİNİN HER YÖNDEN DESTEKLENMESİ İÇİN GİRİŞİMLER YAPILACAK”

Bölgede gençlerin işsizlik sorunun da giderilmesi için mücadele vereceklerini söyleyen DP Ulusal Güçler Dipkarpaz Belediye Başkan adayı Hüseyin Hakkı Cebi, tarımsal faaliyetlerin ve çiftçinin her yönden desteklenmesi, üretimin ve kazancın arttırılması yönünde girişimler yapacaklarını belirtti.

“SAVAŞTAN KALMA GÖRÜNÜME SAHİP BÖLGENİN YENİDEN CANLANDIRILMASI İÇİN BİR TAKIM GİRİŞİMLER ŞART!”

Cebi, projeleri arasında bölgede köy içerisinde bulunan ağılların köyün dışına çıkarılmasına yönelik çalışmaları olduğunu da söyledi. Cami-kilise çevrelerinin düzenlenmesi, araç park alanlarının yapılması ile köy trafiğinin rahatlatılması gibi projelerinin de olduğunu belirten Hüseyin Hakkı Cebi, savaştan kalma görünüme sahip bölgenin yeniden canlandırılması için bir takım girişimler üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

“YENİ DÖNEMDE HEM TURİZME HEM DE EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK FESTİVAL ORGANİZASYONU”

Dipkarpaz halkı için de folklör, tiyatro ve festivallerin de büyük önem arz ettiğine dikkati çeken Hüseyin Hakkı Cebi, seçilmesi halinde bölgede festival organize ederek turizm ve ekonomiye katkı sağlayacaklarını duyurdu.
Cebi; “düzenleyeceğimiz festival ile birlikte hem bölgemizin tanıtımı, sahip olduğumuz kültürel değerlerimizin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının yanı sıra iç turizmi hareketlendirerek, bölgemizin kalkınması ve ekonomik canlanma sağlanmasını hedefliyoruz. Böylelikle vatandaşımızın da yüzü gülecek” dedi.

“KADINLARA YÖNELİK MESLEK KURSLARI...”

Bölge kadınlarına yönelik meslek kursları açacaklarını da belirten DP Ulusal Güçler Dipkarpaz Belediye Başkan adayı Hüseyin Hakkı Cebi; “böylelikle bir yandan unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı yaşatacak, diğer yandan ev ekonomilerine katkı sağlayacağız. Ancak bu emeğin pazarlanması konusunda da hükümetimizden beklentimiz var” diye konuştu.

“HALKIMIZIN GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIM”

DP Ulusal Güçler Dipkarpaz Belediye Başkan adayı Hüseyin Hakkı Cebi, 29 Haziran’da gerçekleşecek yerel seçimlere değinerek; "tüm vatandaşlarımızdan bize güvenmelerini ve desteklerini talep ediyoruz. Halkımızın güvenini boşa çıkarmamak, verdiğimiz tüm sözleri, vaat ettiğimiz tüm projeleri hayata geçirmek için elimden gelenin fazlasını yapacak bu uğurda gece gündüz çalışacağım” dedi.
 
Editör: TE Bilisim