Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği ile Girne Liman  Rotaract Kulübü, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastahanesi Diyaliz Merkezine 11 adet duvara monte edilen tansiyon aleti bağışladı.

Alınan tansiyon aletleri bugün düzenlenen törenle, dernek yetkilileri tarafından  Lefkoşa Dr. BurhanNalbantoğlu Başhekimi Dr. Rifat Siber’e teslim edildi.

Dernek başkanı Dr. Zerrin Akalın yaptığı açıklamada, göreve geldikleri bir yıllık sürede çeşitli etkinlikler yapıp gelir sağlamaya çalıştıklarını ifade ederek, bu çerçevede son olarak Yakın Doğu Üniversitesi’nde Bahar Gökhan’ın şef Can Sözer yönetiminde belediye orkestrası ile birlikte yardım amaçlı konser verildiğini kaydetti.

“Bu konserin geliri ile Mağusa Hastanesi Diyaliz Servisi’ne bir  diyaliz makinesi alınması hedefimizdir. Bu güne kadar yaptığımız etkinliklerle  de 5  portabl tansiyon aleti ve vücut analiz cihazı’ alındı. Mağusa Hastanesi Kalkındırma Derneği ile birlikte bir diyaliz Makinesi alındı yakında  Mağusa Hastahanasine teslim edeceğiz” diyen Akalın, şöyle dedi.

“Eğitime, erken teşhise çok önem veriyoruz, bu nedenle Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde okullarda farkındalık yaratmak, çocuklarımızı bilgilendirmek için “Böbreklerimizi Nasıl Koruyalım?’’ konulu seminerleri uzman doktor ve diyetisyenler ile veriyoruz.Bu seminerlerin beşincisini 26 Mart Salı günü Lefke okullarına vereceğiz.

Çok zor koşullarda diyalize gelen Hastalarımızın transportunu sağlamak için bir minibus almak hedefimizdir.

Editör: TE Bilisim