Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ziyarette, dernek üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, “Onursal Başkanlık” belgesinin kendisi için “büyük onur” olduğunu belirterek, bu kararı alanlara teşekkür etti.
1974 öncesi ve Barış Harekatı’nı kendisinin de yaşadığını ve o günleri çok iyi bildiğini söyleyen Eroğlu, lise yıllarında Namık Kemal Lisesi dergisine yazdığı yazıyı paylaştı.

Dergiye, 17 yaşındayken 1955 yılında “Gelecekler… Havadan mı gelecekler? Denizden mi Gelecekler?” yazarak 1974’te Türk ordusunun nasıl geleceğinin hesabını yaptığını ve arzusunu dile getirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Çok şükür denizden de geldiler, havadan da geldiler” dedi.

Barış Harekatı ile KKTC Devleti’nin coğrafyasının çizildiğini söyleyen Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının bu devletin çatısı altında özgürce yaşamanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.

Devlete sahip olmanın, sahip olunacak en kutsal varlık ve gerçek olduğunu kaydeden Eroğlu, devlet içinde bazı sorunlar ve sıkıntıların olabileceğini belirtti.

Bugünkü huzur ve güven ortamının Türkiye’ye borçlu olunduğunu söyleyen Eroğlu, “ Anavatan Türkiye ile birlikte Barış Harekatı’nı yapmamış olsaydık, bugün Türk bulunamayacaktı” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC’nin kurulmasında gazilerin de büyük katkıları olduğunu vurgulayarak teşekkür etti.

DEDEOĞLU

TBK Gaziler Derneği Genel Başkanı Kadir Dedeoğlu da, 1976 yılında kurulduğunda bin 300 olan üye sayısının, ölümler ve Türkiye’ye dönenler nedeniyle 830’a düştüğünü söyledi.

“Devletin kurulmasında gaziler olarak büyük çabalarımız oldu” diyen Dedeoğlu, devletin yaşatılmasının kurulmasından daha önemli olduğunu söyledi.

Dedeoğlu, hükümetlerin gazilere ve gazi çocuklarına önem vermediğini ileri sürerek, gazi ve gazi çocuklarının sorunlarını dile getirdi.

Dedeoğlu, KKTC Devleti’nin yaşatılması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Gazilere bazı konularda öncelik tanınması gerektiğini söyleyen Dedeoğlu, gazileri unutmadığı ve ziyaret ettiği için Cumhurbaşkanı Eroğlu’na teşekkür etti. 
Editör: TE Bilisim