Genç İşadamları Derneği (GİAD), KKTC’de  kamu reformunun artık kaçınılmaz olduğunu ve devletin denetleme görevinde sınıfta kaldığını savunarak, mevcut ve gelecek hükümetten denetleme konusunun yasal sürecinin şeffaf ve doğru bir şekilde gerçekleşmesi konusunda denetleyici olması için gereken önlemleri almasını beklediklerini vurguladı.

Dernek, “Girne Çalışma Dairesi’nde çalışan iki memurun usulsüzlük yapan şirketlere ceza kesmemek üzere rüşvet aldığı” iddiasının  KKTC’de geçerli olan iş yasasına uygun şekilde davranan birçok özel sektör işveren ve çalışanlarda  büyük bir tedirginlik ve üzüntü yarattığını belirtti.

Dernek  Başkanı Arsen Angı tarafından yapılan açıklamada, KKTC’deki şirketlerin  çalışanlarının iyi koşullarda yaşayıp, çalışması için gereken özeni gösterdiğini ve mevcut ekonomik durum içerisinde büyük bir maliyet unsuru oluşturan çeşitli çalışma izni harçlarını da vaktinde ödediğini kaydetti.

Bu şekilde davranmayan firmaların denetlemeler sonucunda yasaların öngördüğü yaptırımlara maruz kalmalarının en adaletli uygulama olacağını ifade eden Angı, “Kayıt dışı personel çalıştıran ve/veya yasalara uymayan özel sektör mensupları haksız rekabet yaratmaktadırlar. Bunun engellenmesi görevi ise en başta mevcut yasaları uygulaması gereken Çalışma Dairesi personelinindir” dedi.

Editör: TE Bilisim