Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tıp-İş’in greve devam etmesi durumunda halkı mağdur etmemek için Serbest Çalışan Hekimler Birliği ile B planını devreye koyacağını açıkladı.

Tıp-İş’e kararını gözden geçirme çağrısını yineleyen Bakan Sucuoğlu, bakanlık olarak yapılabilecek her şeyeyi yapmaya hazır olduklarını da vurguladı.

Sucuoğlu “Sağlık Bakanlığı olarak gerekeni yapacağız. Hiçbir güç halkımızın sağlık hizmeti almasını engelleyemez” diyerek uyarıda bulundu.
Remzi Gardiyanoğlu başkanlığındaki Serbeset Çalışan Hekimler Birliği yetkilileri ile görüşmesi sonrası açıklama yapan Bakan Sucuoğlu, Tıp-İş’in grevine devam etmesi halinde atılması düşünülen adımları açıkladı.

Tıp-İş’in grevleri nedeni ile devlet hastanelerinde sağlık hizmetlerinin tamamen durma noktasına geldiğini ifade eden Bakan Sucuoğlu, “Dün itibarıyle hastanelerde sadece acil servis hizmet veriyor, sadece çok acil vakalar ameliyata alınıyor. Amerliyat sayısı günlük 17’den 15’ten , 2’ye 3’e düşmüştür” dedi.

Tıp-İş’in dile getirdiği alt yapı eksiklikleri, yoğun özverili çalışma ve bazı alet eksiklikliklerinin geçtiğimiz Aralık ayında da, Ocak ayında da var olduğunu ifade eden Bakan Sucuoğlu, Yüksek İdare Mahkemesi’nin kamuda ikinci iş yasağı kararı almasının ardından Tıp İş’in eylemlerinin had safhaya çıktığını ifade etti.

Tıp-İş yetkilileri ile uzun süredir görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve Maliye Bakanlığı’nda yapılan toplantılarda kendilerine ne yapılıp yapılamaycağının iletildiğini belirten Bakan Sucuoğlu, “Bunları bilmelerine rağmen kamuoyunu yanıltıcı ifadeler vermeleri bizleri üzmektedir” dedi.

Sucuoğlu, “Özlük hakları ile ilgili bizim göreve geldiğimiz günden bu yana özellikle 2011’den sonra göreve gelen genç arkadaşlarımıza yapacağımız açılım vardı. Bu açılım ile ilgili Maliye Bakanlığı ile yapmış olduğumuz toplantıların hemen hepsinde Tıp-İş de beraber olmuştur ve kendilerine nelerin yapılacağını nelerin yapılmasının imkanız olduğunu bizzat Maliye Bakanı bundan 5-7 ay önce de söylemişti.

Çünkü bu toplantılar geçen sene Mayıs ayında başladı. Geldiğimiz noktada biz her türlü anlaşmayı kendilerine önerdik. Özellikle son hafta sonu yapmış oldukları öneri ile ilgili ki Kamu Sağlık Çalışanları yasanın 40. Maddesi’nde hekimlerin hastane bünyesinde özel hasta bakma hakkının daha da açılması yani tetkik ve diğer gerekli sağlık hizmeti şeklinde bu cümlenin değiştirilmesine yüzde yüz katıldığımız kendilerine söyledik” dedi.

Editör: TE Bilisim