Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) kıdem tazminatlarının kaldırılması girişimlerine karşı en sert tepkiyi ortaya koyacakları uyarısında bulundu.

Dev-İş Genel Sekreteri Hasan Felek, kıdem tazminatlarının kaldırılacağı yönündeki iddialar üzerine yaptığı yazılı açıklamada, “Kıdem tazminatlarının kaldırılması veya sulandırılması girişimine karşı en sert tepkiyi koyacağımızı bir kez daha vurgulamak isteriz” dedi.

Hükümetin “aldığı talimatlar” doğrultusunda kıdem tazminatlarını kaldırmak istediğini savunan Felek, “Toplu İş Sözleşmeleri ile elde edilen kıdem tazminatı hakkı çalışanların ve ailelerinin en büyük iş ve gelecek güvencesidir. Bugün işçilerin kıdem tazminatlarını kaldırmaya çalışanların, yarın ve çok yakın bir gelecekte kamu görevlilerinin (memur, öğretmen, polis, doktor, v.b.) ikramiyelerine de el atacaklarını bir kez daha hatırlatmak isteriz” dedi.

STÖ VE SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI

Hükümet’in Türkiye ile imzaladığı ekonomik protokol kapsamında emekçilerin haklarını budamaya çalıştığını iddia eden Felek, “DEV-İŞ çalışanlarının sınıf dayanışması temelinde, tüm sendikaları, emekten yana olan tüm örgütleri ve siyasi partileri bir araya gelip etkin eylemlerle direnmeye çağırır” dedi.

Felek, Kamu-İş’in kıdem tazminatlarının  kaldırılması iddiaları üzerine gerçekleştirdiği eyleme de destek belirtti.

Editör: TE Bilisim