Dev-İş Başkan Vekili Hasan Felek yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücreti siyasilerin ve işverenlerin iki dudağı arasından kurtaracak, gerçekçi ve bilimsel verilere göre saptanmasına olanak sağlayacak yöntemlerin Asgari Ücretler Yasası’nda yer almasını talep etti.

Felek, asgari ücreti “sefalet ücreti” olarak nitelendirerek, asgari ücretlilerin işçi statüsünde çalışan nüfusun önemli bir kısmını oluşturduğunu belirtti.

Halkın ve çalışanların refahının yükselmesinin yolunun asgari ücrette gerçekleştirilecek artışlara bağlı olduğunu kaydeden Felek, asgari ücretin en son Kasım 2014’te belirlendiğini ve bunun üzerinden 10 ay geçmesine ve komisyonun bu süre zarfında 2 kez toplanmasına rağmen, yeni asgari ücretin belirlenmediğini ifade etti.

Felek, “Hayat pahalılığının her geçen gün arttığı, dövizde anormal artışların yaşandığı bu günlerde, asgari ücretliler açlık sınırı altında gayri insani koşullarda yaşam savaşı vermektedirler” ifadelerini kullandı.

Yeni asgari ücretin belirlemesinin, özel sektörde sendikasız, toplu iş sözleşmesiz çalışan işçilerin sorunlarını çözmeyeceğinin bilincinde olduklarını kaydeden Felek, Dev-İş olarak özel sektörde çalışanların örgütlenip, sektörel bazda toplu iş sözleşmelerinin imzalanması gerektiğini ısrarla savunduklarını kaydetti.
Editör: TE Bilisim