KKTC’nin 31’nci kuruluş yıldönümü kapsamında Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarında tören düzenlendi.

Buradaki törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça adına Birinci Müsteşar Seyit Mehmet Apak, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı (KTBK) temsilen 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral İlyas Bozkurt, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, Ana Muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, bazı bakan ve milletvekilleri, üst düzey bürokratlar, siyasi parti, dernek, kurum, kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve Türkiye’den konuk heyetler katıldı.

ANIT ÖZEL DEFTERİ İMZALANDI

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla bugün saat 15.30’da başlayan tören, saygı duruşu ve bayrakların İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilmesiyle devam etti.

Tören, Cumhurbaşkanı Eroğlu, Müsteşar Apak ve Tümgeneral Kurul’un anıt özel defterini imzalanmasıyla sona erdi.

EROĞLU: “DESTANIMSI MÜCADELENİZİ KIBRIS TÜRK HALKI HER ZAMAN HATIRLAYACAK”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, anıt özel defterine şunları yazdı:

“Aziz Lider Rauf Raif Denktaş, Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve eşitlik mücadelesinin timsali, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu, Kıbrıs davasının efsanevi savunucusu ve milletimizin yetiştirdiği gerçek kahraman Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 31. kuruluş yıldönümünde huzurundayız.

Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi olan milli davamızı büyük özveri ve dirayetle savunarak, Kıbrıs Türk halkının Anavatanıyla kucaklaşıp, bağımsızlık ve özgürlüne kavuşmasına önder oldunuz. Bu destanımsı mücadelenizi Kıbrıs Türk halkı her zaman hatırlayacak ve sonsuza dek minnetle anmaya devam edecektir.

Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün temelinin atıldığı bu anlamlı günün yıldönümünde sizi ve dava arkadaşlarınızı minnet ve şükranla anıyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun”

APAK: “KKTC, YENİ NESİLLER TARAFINDAN SONSUZA DEK YAŞATILACAK”

Büyükelçi adına Birinci Müsteşar Seyit Mehmet Apak, anıt özel defterine şunları yazdı:

“Değerli Kurucu Cumhurbaşkanı, şahsınızın ve Kıbrıs Türk halkının kutsal mücadelesinin en anlamlı eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 31. kuruluş yıldönümünü Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Kararlılığınız, azminiz, zekanız ve çalışkanlığınızla önderlik ettiğiniz mücadele sonucunda kurulan demokratik ve çağdaş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, yeni nesiller tarafından sonsuza dek yaşatılacaktır. Bu anlamlı günde, aziz hatıranız önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.”

KURUL: “FEDAKAR ÖNDERLİĞİNİZİ VE EŞSİZ KATKILARINIZ UNUTULMAYACAK”

KTBK Komutanlığı’nı temsil eden 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Kurul ise anıt özel defterine şunları yazdı:

“Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin kahramanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu, Cumhurbaşkanı, Aziz Lider Denktaş, Kıbrıs Türk halkının, haklı ve onurlu mücadelesinin eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, 31. kuruluş yıldönümünde huzurunuzdayız.

Bağımsızlık ve özgürlük yolunda, Kuzey Kıbrıs Türk halkının kalbinde yakmış olduğunuz meşale, önderliğinizden alınan güçle, evrensel niteliklere sahip modern bir devlete dönüşmüştür. Bu meşalenin, aziz Kıbrıs Türkü tarafından, geleceği taşınacağından emin olunuz.

Türk Ulusu ve onun ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türk halkı, bu onurlu mücadelesindeki fedakar önderliğinizi ve mücadeleye olan eşsiz katkılarınızı asla unutmayacaktır.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri, mücahit Kıbrıs Türk halkı ile omuz omuza, Ada’da huzur ve güven ortamının teminatı olarak görevini bundan sonra da aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir. Mirasınız olan Cumhuriyeti, uğruna bir ömür harcadığınız bu eseri koruyacak ve bu yolda sonsuza dek dimdik yürüyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, sizi ve mücadele arkadaşlarınızı minnetle anıyor ve aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.” 
Editör: TE Bilisim