Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan yazılı açıklamasında, konunun gündemine getirilmesiyle hemen girişim başlatan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’a da duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Tel-Sen Yönetim Kurulu olarak örgütlü bulundukları Telekomünikasyon Dairesi çatısı altında hiçbir çalışanın hakkının gasp edileceği bir uygulamayı kabul etmeyeceklerini vurgulayan Soysan, “Söz konusu olan performans değerlendirme belgeleri ile ilgili yaşanan durum sendikamızda böyle biz izlenim yaratmaktadır. Birçok çalışanın hakkı ile oynanmıştır. Bu evrakta sahteciliktir. En önemlisi ahlaksızlıktır. Bunu yapan ve /veya yapanların derhal ortaya çıkarılmaları kaçınılmazdır. Konu aydınlığa kavuşana kadar konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

“DERHAL SORUŞTURMA BAŞLATILMALI”

Soysan, “Telekomünikasyon Dairesi Müdürlüğü’nde mühendislerin performans değerlendirme belgelerinde oynama yapılarak birisine avantaj sağlandığı” iddiasının sendika yönetim kurulunun gündemine getirilmesiyle, olayın netlik kazandığını ve performans değerlendirme belgelerinde usulsüz olarak oynama olduğunun ortaya çıkığını ileri sürdü.

Personel Dairesi Müdürlüğü’nün konu ile ilgili verdiği görüşün kendilerine göre; “olayın kapatılmasına yönelik ipuçları vermekten öte bir şey olmadığını” savunan Soysan, şöyle devam etti:

“Evrak sahtelenme olayı ortaya çıktığı gün bir grup yönetici arkadaşımızla ziyaret ettiğimiz Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Suat Yeldener bize konu hakkında bilgisi olmadığını, söz konusu evrakların kendisine ait bölümleri imzaladığını ve oralarda düzeltme yapmış olabileceğini ancak başka bölümlerdeki düzeltmelerden bilgisi olmadığını bize belirtmiştir.

Sayın Müsteşarın bize verdiği bilgileri ilgili makamlarla paylaşmasını doğruyu ortaya koymasını ve Personel Dairesi Müdürlüğü’nün vermiş olduğu görüşte belirtilen ‘Performans Gözden Geçirme Yöneticisi’nin bilgisi dışında formlara işlem yapılmış ise sorumlu veya sorumlularının hemen bulunarak gerekli soruşturmanın başlatılması gerektiği görüşündeyiz’ maddesinin derhal uygulanmasını talep etmekteyiz.”
Editör: TE Bilisim