Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji öğrencileri Kimse Yok Mu Derneği (ASYA) Arama Kurtarma Birimi Mobil Deprem Simülatörü ile deprem tatbikatı yaptı.

Mobil Deprem Simülatörü yetkililerinin yaptığı açıklamalarda, Türkiye’de faliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşu olan Kimse Yok Mu Derneğini temsilen geldiklerini ifade ederken, özellikle minik öğrencilerin bu konuda eğitilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca Tatbikat esnasında öğrencilerin çok heyecanlandığını simülasyon aracında gösterilen tepkiyle depremdeki reflekslerin hemen hemen aynı olduğunu bu sayede deprem anında ne yapmaları gerektiğini göstermek amacıyla eğitim verdiklerini ifade edilirken en az can ve mal kaybıyla depremden kurtulma yollarını gösterdiklerini kaydetti.
KKTC Sivil Savunma Teşkişlatı Başkanlığı tarafından davet Deprem Simülasyon aracında yapılan deprem tabikatına katılan Amerikan Koleji öğrencilerinin deprem anında çok heyecanlandığı gözlenirken, yetkililerin deprem anında yapılması gerenleri uygulatarak göstermesiyle tatbikat başarıyla gerçekleştirildi.
 
Editör: TE Bilisim