DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, Güzelyurt-Lefke İlçe Başkanı Özkan Mavioğlu, Güzelyurt Miletvekili adayları Türkay Tokel, Hakan Oran, Menteş Gündüz, Çelebi Ilık, Leman Soyukasap ve Dr. Fuat Türköz Çiner’in yanı sıra bazı parti yetkilileri ile çok sayıda partilinin katıldığı törende, konuşmalar yapıldı.

Açılış töreninde DP Ulusal Güçler Genel Başkan Serdar Denktaş, Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif ve Güzelyurt-Lefke İlçe Başkanı Özkan Mavioğlu birer konuşma yaptı.

Denktaş açılışta yaptığı konuşmasında, İrsen Küçük’ün yaptığı açıklamaları eleştirerek yanıt verdi.

Denktaş, “Bu ülkede demokrasiye müdahaleyi sağlayan CTP’dir”

Konuşmasında İrsen Küçük’ün açıklamalarını hatırlatan Denktaş, “Bildiğiniz gibi İrsen Küçük’ün bir takım açıklamaları oldu, görünen o ki İrsen Bey ısrarla halkımızın hafızasını küçük görmeye devam ediyor. Kendisine tekrar hatırlatalım,biz iktidardan CTP’nin müdahale davetiyesi yapılarak, bizim içimizden ve aynı zamanda İrsen Bey’in vekaletini yürüten dönemin UBP’li Genel Sekreteri ve arkadaşlarının istifasının sağlanmasıyla gönderilmiştik. Bizi iktidardan halk götürmemişti. CTP’nin müdahale daveti götürmüştü. Bugün demokrasiyi savunduğunu, bu ülkeyi ileriye götüreceğini söyleyen CTP, bu ülkede demokrasiye müdahaleyi sağlayandır. Hiç unutulmasın. Hiç unutturulmaya da çalışılmasın. Halkımızın partimize verdiği grup kurma hakkını altından çalan da İrsen Bey’in kendisidir. Onun için hiç demokrasiden dem vurmasın. İrsen Küçük, ikide bir Elektrik Kurumu’nu, KTHY’yi nasıl batırmışım onu çıklayacağını söylüyor. Soruyorum kendisine, dört yıldır iktidardaydın niye açıklamadın? Niye söylemedin? Niye şimdi iktidardan gidince ve bir kere daha iktidara gelemeyeceğini görünce aklın başına geldi ve konuşmaya başladın? Niye benimle, DP Ulusal Güçler’le uğraşıyorsun? İkiz kardeşini iktidara getirmek için mi? İstediğin kadar uğraş İrsen Bey bu seçimler sonucunda hükümeti kuracak parti DP Ulusal Güçler olacak, gittiğimiz her yerde halkımızdan aldığımız mesaj budur. Bu mesaja ve sadece kendi insanımıza güvenerek diyoruz ki “gelecek gerçekten yenilenecek” bunun sözünü veriyoruz” dedi.











“28 Temmuz günü DP Ulusal Güçler’in meşalesinin altına mühür vurun”
DP Ulusal Güçler 2013 seçim bildirgesini açıkladıklarını söyleyen Denktaş, “Bildiğiniz üzere geleceğin yol haritasını açıkladık. Plan, program ve projelerimizi içeren kitapçıkları en kısa zamanda size ulaştıracağız. Bölgesel yatırımlarımızın neler olacağını sizlere arkadaşlarımız birkaç gün içinde broşürler halinde verecek. Buraları gezdik dolaştık. Köylümüzü dinledik. Sıkıntıları anlattılar bize… Bu sıkıntıların çözümünü ürettik. O çözümleri sizlerle daha önce paylaştık. Şimdi DP Ulusal Güçler olarak bunu daha da genişleterek, sizlerin huzuruna gelerek arkadaşlarımız anlatacak. Okuyun, dinleyin ve gelecek için kararınızı verin. Bugün yaşananlardan, bugünkü yaşantınızdan memnun iseniz hiç şikayetimiz olamaz. İrsen Bey’in çok yakın çevresi dışında, bugün yaşananlardan memnun olan kimseyi görmedim. CTP’li dönemleri de unutmayın. Yaşananları hatırlayın… Tüm yaşadıklarınızı bizim iktidar dönemimizle kıyaslayın. Eski iktidarlar dönemimizde bu ülkede korkunun ortadan kalktığını, ekonominin istikrara kavuştuğunu, gelişmenin hızlandığını da hatırlayın ve oyunuzu bir kez daha 28 Temmuz günü DP Ulusal Güçler’in meşalesinin altına mühür olarak vurun” dedi.

“Boykot bu ülkenin geleceğini kurtarmaz”

Boykot ve karma oy çağrılarını değerlendiren Denktaş şunları söyledi: “Birileri dolaşarak karma oy propagandası yapmaktadır. Kimisi boykot edeceğim demektedir. Her ikisinden de faydalanacak olan CTP’dir. Bu talepleri yayan onlardır. Bir daha düşünün... 5 yılda bir elinize geçen gücünüzü kullanma fırsatını kullanmamakla kimi boykot edeceksiniz siyaseti mi? Kendinizi mi? Kendi geleceğinizi mi? Burada söylüyorum boykot bu ülkenin geleceğini kurtarmaz. Sizi kurtarmaz, beklentilerinizi karşılamaz. O nedenle mühür DP Ulusal Güçler’in meşalesinin altında toplanmalı, birleşmeli, büyümeli ve sandıktan en güçlü parti olarak 28 Temmuz akşamı çıktığımız andan itibaren bileceksiniz ki bu ülkede yeni bir dönem, yeni bir yaklaşım, insanımızı koruyan ve insanımıza güvenen bir devlet yeniden oluşmaya başlayacak. Bunun sözünü veriyoruz. Tarımcısı, çiftçisi, işsizi işçisi, memuru emeklisi herkes şunu bilsin DP Ulusal Güçler döneminde konuşularak, iyice tartışılarak, neticede vardığımız noktayı da mutlaka hayata geçirerek bu ülkeyi sil baştan baştan yaratacağız. Güçlü bir KKTC oluşturacağız. Dünya ile Rum kesimi ile görüşmeye oturduğumuzda elimiz sapa sağlam güçlü olacak. Bizi güçsüz kılıp Rum’a yama yapmak isteyenlere söyleyeceğimiz tek bir sözümüz var. Yağma yok…”

Denktaş konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu duygularla bu ülkenin bütün insanlarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile birleştirmek, buluşturmak için, hakkı olanın hakkını hiç rica etmeden almaya başladığı yeni bir düzeni oluşturmak için bir adım diye gördüğümüz Yayla Örgüt Binası’nın açılışını yapalım. Hepinize teşekkür ediyorum.”


Ahmet Kaşif: “28 Temmuz’a kadar hep birlikte gece gündüz çalışıp meşaleyi sandıktan birinci parti çıkaracağız”

Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif ise, ülkede değişimi başlatmak, ülkenin kaderini yenileyerek değiştirmek için iktidara geleceklerinin altını çizerek, 28 Temmuz’a kadar hep birlikte gece gündüz çalışıp meşaleyi sandıktan birinci parti çıkaracaklarını vurguladı.
Yayla Örgüt Binası’nın sadece Yayla’ya değil, Güzelyurt’a, ülkeye ve Devlete hayırlı olmasını dileyen Kaşif, bölgenin sıkıntılarını çok iyi bildiklerine işaret etti ve bölgenin sıkıntılarını aşacak plan ve programın DP Ulusal Güçler’in hazırladığı Geleceğin Yol Haritası’nda olduğunu kaydetti.


Özkan Mavioğlu: “DP Ulusal Güçler’i tek başına sandıktan çıkarmak için çok çalışacağiz”
DP Ulusal Güçler Güzelyurt-Lefke İlçe Başkanı Özkan Mavioğlu da, DP Ulusal Güçler’in her geçen gün büyüdüğüne işaret ederek, DP Ulusal Güçler’i sandıktan birinci parti çıkarmak, Genel Başkan Serdar Denktaş’ı da Başbakan yapmak için çok çalışacaklarının sözünü verdi.

Editör: TE Bilisim