Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rauf Denktaş’ın halkının özgürce yaşayıp, bağımsız bir devlet kurup bunu dünyaya tanıtmak amacıyla mücadele verdiğini, Anavatan Türkiye ile de ilişkileri daima sıcak tutan bir lider olduğunu belirtti.

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Gazimağusa Lokali dün akşam düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bazı bakanlar, Denktaş ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça, açılışta yaptığı konuşmada faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgi verdi.

Akça, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a layık olmaya çalışarak ülkenin her bölgesinde lokal açılışlarını sürdüreceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, uzun yıllar yan yana çalışma fırsatı bulduğu Rauf Denktaş’ın kendisine çok şey öğrettiğini belirterek, onunla yaşadığı anılarına değindi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rauf Denktaş’ın halkının özgürce yaşayıp, bağımsız bir devlet kurup bunu dünyaya tanıtmak amacıyla mücadele verdiğini, Anavatan Türkiye ile de ilişkileri daima sıcak tutan bir lider olduğunu söyledi.

Eroğlu, Denktaş’ın fikirlerini yaşatarak gelecek nesillere taşımanın herkesin görevi olduğunu da vurguladı.

Açılışta Cumhurbaşkanı Eroğlu’na çiçek takdim edildi ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın hayatının anlatıldığı film gösterimi yapıldı. 
Editör: TE Bilisim