Rauf R. Denktaş Ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça yaptığı yazılı açıklamada Liderimiz Rauf R. Denktaş’ın bedenen ebediyete intikalinin üstünden 3 yılın geride kalmış olmasına rağmen , Anıt Mezar ve Müze projesinin hala hayata geçirilmemesinin tam bir vefasızlık örneği olduğunu belirtti. Kurucu Cumhurbaşkanımızın Kabrinin yapılabilmesi için düzenlenen Proje yarışmasının üstünden 2 yılı aşkın bir zaman geçmiştir.
Birinciliği kazanan projenin mimarı ile yaptığımız son görüşmede, projenin hayata geçirilebilmesi için , resmi olarak herhangi bir onay almadıklarını aktarmıştırlar . Üzülerek görmekteyiz ki ,Liderimiz Rauf R. Denktaş’ın Kabri yine seçimler yüzünden rafa kaldırılmıştır.
Liderimizin bizlere emanet ettiği bu güzide devlette iktidar olan herkese burdan sesleniyoruz.Rauf Denktaş olmasa idi bugün sizler onun kurduğu bu develete iktidar olabilmek ve yönetebilmek için aday dahi olamazdınız.Herkes elini vijdanına koymalı ve Liderimize borçlu olduğumuz vefa borcunu ödemelidir. Halkımızın bu konudaki serzenişine kulak veriniz, unutulmamlıdır ki Liderlerine ve değerlerine sahip çıkmayan toplumlar yok olmaya mahkumdurlar.
Bu konuda Cumhurbaşkanımıza çağrıda bulunuyoruz , ‘’Bakanlar Kurulunu bir an önce toplayıp Liderimiz Rauf R. Denktaş’ın Anıt Mezar ve Müzesinin bir an evvel hayata geçirilebilmesi için gerekli adımların atılmasını sağlayınız’’.



Rauf R. Denktaş Ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu

Genel Başkan
Latif Akça
 
Editör: TE Bilisim