Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı, Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, KKTC’nin kuruluşunun 31’nci yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda KKTC’nin bağımsız bir cumhuriyet olduğunu vurguladı.

Mesajında, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 31. Kuruluş yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurulduğu günlerdeki çoşku ve heyecanla, bütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının Cumhuriyet Bayramını kutlarım” ifadelerine yer veren Denktaş şöyle devam etti:

“Silahlı ve kanlı saldırılara, katliamlar, acımasız ve insanlık ayıbı ambargolara rağmen direnerek varlığını koruyan Kıbrıs Türk Halkı, özgür ve onurlu yaşayabilmenin kaçınılmaz koşulu olarak kendi devletini kurmuş ve geleceğini garanti altına almıştır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni koruma ve yaşatma bilincinin, toplumun bütün kesimlerinin etrafında kenetlenebileceği tek ülkü olduğu inancındayız. Cumhuriyetimizi yaşatmanın temel koşulu; yüce Atatürk’ün “Cumhuriyet Fazilettir” özdeyişinde hatırlattığı gibi, onu yönetenlerin ve vatandaşlarının erdemli bir yaşamı benimsemesidir

Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ın; “KKTC Bağımsız Bir Cumhuriyettir” sözleri partimizin benimsediği temel prensiptir. Demokrat Parti Ulusal Güçler olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada KKTC’nin yaşatılması ve güçlendirmesi için çalışmalarımızı artırarak devam edecektir.”

Bu uğurda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulması yolunda mücadele edenleri, toplumsal mücadele önderi Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı, ahrete göç eden dava arkadaşlarını ve şehitleri rahmetle anan Denktaş, “Mücahit ve Gazi Halkımıza, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı mensuplarına ve Anavatan Türkiye’ye bir kez daha şükranlarımızı sunarız” dedi.
Editör: TE Bilisim