Azerbaycan Milli Dede Korkut Vakfı ve Uluslararası Azerbaycan Dünyası, Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş’ı “Vatan Evladı” Yüksek Madalyasına layık gördü.

Rauf Raif Denktaş’ın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, 3 Ocak 2012 tarihinde Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’a layık görülen madalya, Rauf R. Denktaş’ın o günlerdeki ani rahatsızlığı ve vefatı nedeniyle verilemediğinden, Vakıf Yönetim Kurulu bu yıl 27 Ocak’ta, merhum Cumhurbaşkanının doğum gününde bu ödülü ailesine takdim etme kararı aldı.

Bu amaçla bir heyetin 27 Ocak Pazar günü KKTC’ye geleceği kaydedilen açıklamada, pazar günü saat 08.30’da Denktaş’ın ailesi tarafından Ercan Havalimanı’nda karşılanacak heyetin, aynı gün saat 15.00’de ise merhum Cumhurbaşkanının kabrini ziyaret edeceği kaydedildi.

28 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da ise Kurucu Cumhurbaşkanının ofisinde Azerbaycan Milli Dede Korkut Vakfı ve Uluslararası Azerbaycan Dünyası, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş’ın “Vatan Evladı” Yüksek Madalyasını, Denktaş’ın oğlu ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş’a takdim edecek.

Heyet daha sonra Barbarlık Müzesi, Lefkoşa Şehir turu ve çarşı ziyaretinin ardından saat 17.00’de KKTC’den ayrılacak.

“Vatan Evladı” Yüksek Madalyası, Azerbaycan Dede Korgut Vakıfı tarafından Türk dünyasının en büyük tanınmış insanları, siyasetçileri, ilim, bilim adamları, sanatçıları ve Türk Dünyasında isim yapmış insanlarına veriliyor.
Editör: TE Bilisim