Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İçişleri Bakanı Kutlu Evren ile birlikte, Lefke İlçesi’ni ziyaret etti. Aralık ayında ilçe olan Lefke’nin tam anlamıyla ilçe olması, kalkındırılıp geliştirilmesi için düğmeye basan Denktaş ve Evren, devlet dairelerinin hangi noktalara yerleştirilmesi ve tamirleri için neler yapılabileceği hususlarında yerinde incelemelerde bulundu. Ziyaretler sırasında, tüm ilgili daireleri ve atıl durumda olan devlete ait binaları tek tek gezerek, Lefke Kaymakamı Halil Çorba, daire sorumluları ve bölge halkından bilgi alan ve görüş alışverişinde bulunan Denktaş ve Evren, yapılacak fizibilite çalışmalarının ardından yine devlete ait ve kullanılmayan binaların süratle tadil edilerek ilgili dairelerin Lefke halkına sağlıklı hizmet verecek hale getirileceğinin müjdesini verdi.

SERDAR DENKTAŞ:

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ziyaretler sırasında yaptığı konuşmasında, Lefke, İskele ve Güzelyurt bölgelerindeki tüm eksik devlet hizmetlerinin verilebilmesi için hükümetin gerekli yatırımları süratle başlatacağını ve tamamlayacağını vurguladı. Lefke bölgesinde bulunan devlete ait kullanılan ve kullanılmayan binaların varlığının bölgede daha hızlı hareket edilmesine imkan sağlayacağının da altını çizen Denktaş, böylesi bir ziyareti İskele Bölgesi’ne de yaparak, oradaki eksikleri de tespit etmeye çalışacaklarını belirtti.

KUTLU EVREN:

İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise, Lefke’nin bölge halkına tam anlamıyla hizmet verebilmesi ve ilçenin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için acil olan kamu kurumlarının ivedilikle bölgede koğuşlanmasının sağlanacağını belirterek, bugün ki ziyaretin de bu doğrultuda bir fizibilite çalışması olduğunu kaydetti. Evren, Tapu, Nüfus Kayıt, İskân gibi şubeler içinde yer tespiti yaptıklarını kaydederek, kaymakamlığın ve diğer tüm dairelerin Lefke halkına tam anlamıyla hizmet vermesi için İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın el ele vererek, gerekeni en kısa zamanda yapacağını ifade etti.

LEFKE KAYMAKAMI ÇORBA... 2 Lefke Kaymakamı Halil Çorba da konuşmasında, Denktaş ve Evren’nin kendilerine bölge sorunlarını yerinde aktarma fırsatı verdiği için teşekkür ederek, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

LAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. YÜKSELEN DEİ DE ZİYARET ETTİ

Denktaş, Evren ve beraberindeki heyet daha sonra Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen’i ziyaret ederek; üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi aldı, üniversitenin sıkıntı ve sorunlarının aşılması için yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulundu. Denktaş ve Evren’e ziyaretleri sırasında müsteşar ve müdürleri eşlik etti

Editör: TE Bilisim