Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, kabulde konuşan Tanju Hastunç, dernek olarak yapılacak faaliyetler hakkında Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a bilgi vererek, destek talebinde bulundu.

HASTUNÇ

Çağdaş Halk Dansları Derneği Başkanı Tanju Hastunç, uzun süren çalışmalar sonucunda sahnelenen “Karanlığın Gölgesi” isimli dans tiyatrosunun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ve dans tiyatrosunun katalog tanıtımını Türkiye’de faaliyet gösteren İsabet Organizasyon’a sunduklarını ve şirketle profesyonel bir anlaşma imzaladıklarını söyledi.

Hastunç, “Karanlığın Gölgesi” isimli oyunun 2013-2014 sezonunda Türkiye’de 50 gösterim yapacağını ve gösteri öncesinde Kıbrıs’ı tanıtıcı broşürlerin dağıtılacağını ayrıca hellim, üzüm sucuğu gibi yöresel lezzetlerden de ikram edeceklerini anlattı.

Yapılacak gösteriler ile KKTC’yi tanıtma hedefleri olduğunu da söyleyen Hastunç, gösteri başlamadan önce KKTC’yi tanıtıcı videoların da izletileceğini vurguladı.

Her gösteriyi ortalama bin 500 kişinin izleyeceğini ve 50 gösterimde 70 bin kişinin KKTC’yi daha iyi tanıma fırsatı bulacağını da belirten Hastunç, böylesi organizasyonların önemli olduğunu ifade etti.

İlk kez böylesi kapsamlı bir gösteri organizasyonunun Türkiye’de gerçekleşeceğini de belirten Tanju Hastunç, her gösterinin KKTC’nin tanıtımına katkı sağlaması için Başbakan Yardımcısı Serdar Denkaş’tan destek talebinde bulundu.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ise konuşmasında yapılan kataloğun işin ciddiyetini ortaya koyduğunu söyleyerek, Bakanlık olarak söz konusu gösterilerdeki tanıtım fikrini desteklediklerini ve gerekli çalışmaların başlatılması için girişim başlatacağını vurguladı.

Böylesi önemli bir organizasyonun herkese örnek olması gerektiğini de söyleyen Denktaş, ülkenin tanıtılması adına bu organizasyonların devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim