Demokrat Parti (DP) Güzelyurt X. Olağan İlçe Kongresi, dün akşam yapıldı.

Kongrede, tek aday olan Ahmet Alasya yeniden İlçe Başkanlığına getirildi. DP Güzelyurt İlçe Kadın Örgütü Başkanı Benal Ilık, DP Güzelyurt İlçe Gençlik Örgütü Başkanı Cemal Tayanç oldu.

Demokrat Parti (DP) Güzelyurt X. Olağan İlçe Kongresi, BEL-SEN Lokali’nde yer aldı.

Kongreye, DP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, ilçe başkanları, parti yetkilileri, Kadın ve Gençlik Örgütleri ve partililer katıldı.

Kongre, Başkanlık Divanı oluşumuyla başladı. Kemal Hıfzıoğlu divan başkanı oldu. Başkanlık divanının seçilmesini, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması izledi. Ardından konuşmalara geçildi.

ALASYA: “HEDEF TEK BAŞINA İKTİDAR”

Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Alasya, bölgede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, partilerinin büyüyüp gelişmesi hedefiyle çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Alaysa; “Hedef tek başına iktidar” dedi.

DENKTAŞ

DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, konuşmasında, hükümeti kurduktan sonra aldıkları görevler ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, hükümet olarak tüm sektörlerin sorunlarının çözülmesi için ellerindeki imkânları ortaya koyduklarını vurguladı.

Serdar Denktaş konuşmasında dört milletvekilinin de olağan üstü bir performans sağlayarak, mesai gözetmeksizin çalıştıklarına vurgu yaparak, hepsini teker teker kutladı.

Uyumlu bir UBP-DP hükümeti olarak verimli bir dönem geçirdiklerine işaret eden Denktaş, yerel gelirlerin yerel giderlerin üzerine çıktığını ve 2017 yılının daha da güzel ve rahat olacağını söyledi.

“DÜNYA, AB VE KIBRISLI RUMLAR OKYANUSUN ORTASINA ATLAMAMIZI BEKLİYOR”

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Kıbrıs konusuna da değinerek, görüşme süreciyle ilgili endişelerini paylaştı.

Görüşme sürecindeki gidişattan memnun olmadığını vurgulayan Denktaş, siyasi eşitlik, egemenlik, ekonomi, mal, toprak gibi konularda yaşanabilecek sıkıntılara değindi.

“Ekonomik olarak kalkınacağımıza yönelik en ufak bir düşünce yok” diyen Denktaş, Kıbrıs Türk üreticisinin olası bir çözümde ekonomik olarak mağdur olacağını, buna neden olanın AB normları olduğunu söyledi.

Denktaş “Bize yıllardır yüzmeyi öğrenmemize şans bırakmayan, denizin, havuzun kenarına yaklaştırmayan; Dünya AB ve Kıbrıslı Rumlar olası bir çözümde bizden okyanusun ortasına atlamamızı bekliyorlar” dedi.

“HARİTA BELLİ”

Denktaş, mal-mülk ve toprak konusunda ortaya harita konmamış olsa dahi harita Rumlara bırakılacak olan yerlerin belli olduğuna dikkati çekerek, Rum tarafının geri iade edilecek topraklara en az 80 bin kişinin geri dönmesini murat ettiğini söyledi.

Gerek 2004 referandumu, gerekse bugün müzakere masasında Güzelyurt’un pazarlık konusu edilmesinin bölge insanını belirsizliklere sürükleyerek, ikilemde bıraktığını belirten Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya çağrıda bulunarak “Sayın Akıncı’ya daha önce de söyledim. Şimdi buradan çağrımızı yineleyelim. Bu sondur, son olmalıdır. Kıbrıs Türkünü belirsizlik içerisinde yaşamaya kimse mahkûm edemez!” dedi.

Denktaş, eşitliğe dayalı bir çözümün tek yolunun KKTC ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında varılacak bir anlaşma ile mümkün olabileceğini söyledi.

“AB FONLARIYLA ÇEŞİTLİ KAMPANYALAR YÜRÜTÜLÜYOR…”

Serdar Denktaş müzakerelerin bu aşamasında AB fonlarıyla bazı sivil toplum örgütleri üzerinden çeşitli kampanyalar yürütüldüğünü söyledi.

DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, yapılması gerekenin devlete sahip çıkılıp, ortaya çıkması muhtemel metinin iyice anlaşılması olduğunu belirterek, eşitliğe dayalı olmayan ve bir devleti eyalete çeviren bir çözüme evet denilemeyeceğini kaydetti.

Bugün ülkede yaşanan sıkıntıların çözümle birlikte ortadan kalkmayacağını ifade eden Denktaş, Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünün önemine vurgu yaptı.

“TÜRKİYESİZ HİÇBİR YERE VARAMAYIZ”

Serdar Denktaş, hem Dr. Fazıl Küçük, hem de Rauf Raif Denktaş’ın “Türkiyesiz hiçbir yere varamayız” vasiyetini de hatırlattığı konuşmasının devamında şöyle dedi:

“Türkiye’yi ‘öteki’ haline getirmek, Türkiyeli bize düşmanmış gibi göstermek, Türkiye’nin bizim iyiliğimizi istemediğini söylemek ve iddia etmek bu ülkenin insanına yapılabilecek en büyük kötülüktür. Bu tutumdan vazgeçin.”

“Türkiye aslında Rumlar için de bir fırsat. Buna alışsınlar”

Denktaş, Türkiye’nin aslında Rumlar içinde bir fırsat olduğunu söylediği konuşmasın da; “Adayı çekip Türkiye’den uzaklaştırmayacağımıza göre, Rumlarda alışsınlar. Başka yolu yok” dedi.

Konuşmasının sonunda Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, var olan sorunları aşıp ülkeyi daha iyi noktalara taşımanın boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından faaliyet ve mali rapor okunarak aklandı. Ardından seçimlere geçildi.

DP GÜZELYURT İLÇE BAŞKANI YENİDEN AHMET ALASYA

DP Güzelyurt İlçe Başkanlığı görevine, tek aday olan Ahmet Alasya oy birliği ile yeniden seçilirken, İlçe Yönetim Kurulu’na oy birliğiyle seçilen isimler ise şöyle:

“Erkan Kaya, Bekir Erbekir, Mustafa Kızılyürek, Şenol Birinci, Muzaffer Selden, Ahmet Altun, Birol Gülkan, Aydın Kızılkaya, Cengiz Çiftçi, Alper Abbasoğlu, Tansay Doğu, Asım Haksoy, Mehmet Ezdaş, Özden Denirkurdu, Enver Yılmaz, Hacer Ürün.”

İlçe Disiplin Kurulu’na oy birliğine seçilen isimler ise şunlar: “Özel Tahsin, Arif Kızılyürek, Selçuk Görsay, Cemal Akel, Osman Hançerlioğlu.”

Denetleme Kurulu “Hüseyin Siperci, Ermirzade Siperci, İbrahim Şahinler”den oluştu.

GÜZELYURT İLÇE KADIN ÖRGÜTÜ BAŞKANI BENAL ILIK

DP Güzelyurt İlçe Kadın Örgütü Başkanlığı’na Benal Ilık oy birliği ile seçilirken, yönetim kurulu üyeleri ise şöyle:

“Safiye Kolcu, Tarife Saldam, Selin Arıca, İnci Haksoy, Hatice Haksoy, Zekiye Kızılkaya, Behiye Abbasoğlu, İsmet Erbekir, Şaziye Yarkın, Aygül Selden, Sevgül Güler, Vijdan Çağoğlu, Kıymet Çağoğlu, Ayça Özdemir.”

GÜZELYURT İLÇE GENÇLİK ÖRGÜTÜ BAŞKANI CEMAL TAYANÇ

DP Güzelyurt İlçe Gençlik Örgütü Başkanlığı’na Cemal Tayanç oy birliği ile seçildi.

Gençlik Örgütü Yönetim Kurulunda ise şu isimler yer aldı:

“Duygu Kızılkaya, Derya Kızılkaya, Niyazi Ilık, Hatice Haksoy, Ali Rıza Haksoy, Selen Kukural, Gülsev Kaya, Remzi Hürkol, Fatoş Kızılyürek, Aytaç Çağoğlu, Ahmet Büyükoğlu, Fırat Öztrak, Dervişe Taçkıran.”

Seçimlerin ardından DP Güzelyurt İlçesi X. Olağan Kongresi dilek ve temennilerle sona erdi.
Editör: TE Bilisim