Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu, DP eski Genel Başkanı, milletvekili Serdar Denktaş, babasının anıt mezarı konusunda yaşanılan tartışmalara rağmen devlet ve hükümet yetkileri tarafından herhangi bir adım atılmamasına tepki olarak kendileri adım atma kararı aldı.

"Denktaş Anıtı Çevre Düzenleme İnsiyatifi" adı altında sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamada babasının ebediyete intikalinin 10’ncu yılına girerken anıt mezarının hala atıl durumda olmasına ve konun seçim malzemesi haline getirildiğine ve seçim yasaklarına kadar erteleneceğine  dikkat çekerek 5 Ekim Salı günü, sabah saat 10.00’da çevre düzenlemesi yapmak için kendilerinin Cumhuriyet Parkı’nda olacaklarını açıkladı.

Halka ve LTB Başta olmak üzere belediyelere destek çağrısı yapan Serdar Denktaş şu ifadeleri kullandı;

“Başta LTB olmak üzere tüm belediyelerimizden ve halkımızdan katkı bekliyoruz... Bu aşamada fidan, tohum, gübre ve kol gücü en önemli ihtiyaçtır… Vefalı insanımızın çapasıyla küreğiyle, kimisinin bilgisi ve el becerisiyle orayı kısa sürede bugünkünden daha iyi bir noktaya ulaştırabileceğimizden eminim.”

Kalecik’te ani ölümün sebebi kalp krizi Kalecik’te ani ölümün sebebi kalp krizi

Serdar Denktaş açıklamasının devamında “Tüm hayatını halkına adamış liderimize vefasızlık yapanlara inat Cumhuriyet Parkı ve Cumhuriyetin Kurucu Denktaş'ın istirahat alanı yeşil ve yaşayan bir çevreye kavuşturulacaktır. Varsın birileri kurultay ve seçim derdiyle gün geçirmeye devam etsin. BİZ ORDAYIZ” dedi.

Editör: Haber Merkezi