DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş kürsüde yaptığı konuşmasına hükümet icraatlarını anlatmakla başladı.
UBP-DP Hükümeti ile birlikte ülkedeki ekonomik iyileşmeler…
UBP-DP koalisyonu ile birlikte özellikle ekonomik yönden ülkede iyileştirmelerin azımsanmayacak kadar büyük olduğunu, önemli ihtiyaçların karşılandığına dikkati çeken Denktaş, mali sıkıntıların büyük oranda giderildiğini, gelirlerin arttırıldığını, maaşların ödendiğini, geçmiş borçların kapatıldığını kaydetti. Dövizdeki tüm dalgalanmalara rağmen 2017’nin çok daha iyi bir yıl olacağını söyledi.
Denktaş: “Biz bu işi iyi biliyoruz”
DP’nin tarihinde ilk defa Maliye Bakanlığı’nı devraldığını ve bu işi başardığının da altını çizen Serdar Denktaş, bu başarının altında yatan en önemli nedenlerden birinin de DP’nin ülke idaresinde edindiği tecrübeden kaynaklandığını söyledi.
Denktaş: “Biz bu işi biliyoruz. Çünkü devletimizi tanıyor, bu devletin gelirlerinin var olduğunu ve nasıl kullanılması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Tüm ülkeye vermek istediğimiz hizmetin peşinde koşuyoruz. Gece gündüz demeden mücadele ediyor, ülkemizi daha iyi noktaya götürmenin uğraşını veriyoruz” dedi.
Kıbrıs konusu…
Konuşmasının büyük çoğunluğunu Kıbrıs konusunda var olan son gelişmelere ayıran DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, ayrıntı vermemekle birlikte Rum tarafının samimi olmadığının bilinmesini istedi.
Denktaş, Rum tarafını samimi bulmadığını yineledi.
“Tanısanız da tanımasanız da KKTC vardır ve Kıbrıs Türk Halkı bu adanın iki sahibinden biridir”
Rum tarafının, Kıbrıs Türk Halkı’nı bu adanın iki sahibinden biri olarak görmediğine, kendine eşit kabul etmediğine dikkati çeken Serdar Denktaş; “Rum kabul etse de etmese de, Kıbrıs Türk Halkı bu adanın iki sahibinden biridir. Rum tanısa da tanımasa da KKTC vardır. Tüm dünyaya kendini ispatlamıştır” dedi.
Denktaş, tüm dünyaya seslendi; “Kıbrıs Türk Halkını belirsizliğe mahkûm etme hakkına sahip değilsiniz!”
Denktaş dünyaya da seslenerek; “kimsenin bizi daha fazla Rum’un insafına bırakma hakkı yoktur. Kıbrıs Türk Halkını belirsizlik içinde mahkûm etme hakkına sahip değilsiniz” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim