Eski bakanlardan, DP’nin eski genel başkanı Serdar Denktaş, Kuzey Kıbrıs TV’de yayınlanan Ulaş Barış'ın hazırlayıp sunduğu ‘Aslı Astarı’ isimli programda açıklamalarda bulundu.

Denktaş “Geçen hafta maskaralık demiştim, maskaralığın dik alası” dedi.  Ersin Tatar için Cumhurbaşkanı sıfatını kullanmadığını, Tatar’ın tavrı, yaptıkları ve söylemlerinin bambaşka olması gerektiğini söyledi.

Tatar’ın önünde iki, mektup olduğunu, bunların birinin Atun’un görevden alınması diğerinin ise hükümetin istifası olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE Mİ KABUL ETTİ?”

Tatar’ın içerisinde Sunat Atun’un olmadığı bir kabineyi onayladığını belirten Serdar Denktaş, “Ne oldu, Türkiye mi kabul etti? Yeniden hükümet programı okunacak, hükümet programı tartışmaları yapılacak, güven oyu alınacak... Bakan değişikliğini kabul etsen bunların hiçbirine gerek yok. Maliye hariç bakanların hepsi kendi kendilerine devir teslim yapacak. İnşallah kendilerinin atadığı bürokratları da değiştirmeye kalkmazlar.” dedi.

“EKMEK ALAMAYACAK DURUMA GELEN İNSANLARIMIZ VAR”

Memleketin bu lüksü kaldıracak durumda olmadığını, halkın kan ağladığını söyleyen Serdar Denktaş, “Ekmek alamayacak duruma gelen insanlarımız var.” dedi.

59 günde iki bakan bir de hükümet değişikliği yaşandığına vurgu yapan Denktaş, “Bunun adı maskaralığın dik alası olması dışında başka ne olabilir?” ifadelerini kullandı.

“UBP, ANAYASA’YA UYMUYOR, ANAYASA’YI HİÇE SAYIYOR”

UBP’nin Anayasa’ya uymadığını ve Anayasa’yı hiçe saydığını aktaran Denktaş, UBP’nin devletten bahsetmemesi ve egemen olduğunu söylememesi gerektiğine vurgu yaptı.

Devletin insanların gözünde küçülmesinin yapılan bu hareketlerle hız kazandığını dile getiren Serdar Denktaş, “Devlete inanacaksın, kurallarını sayacaksın, değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorsan da girişimi yapacaksın.” dedi.

Hükümetin istifasının koalisyon ortaklarıyla çıkan görüş ayrılığından olmadığının altını çizen Denktaş, UBP’nin içerisindeki yapıdan kaynaklandığını söyledi.

Poliste yeni atamalar yapıldı Poliste yeni atamalar yapıldı

Erhan Arıklı’nın 1994’te CTP-DP koalisyonun 2 kere bozulduğunu ifade ettiğine de işaret eden Denktaş, o dönem iki parti arasında görüş ayrılığı çıktığını anımsattı. Denktaş, “Mesele tamamen, iki parti arasındaydı. Onunla bunu kıyaslamak, son derece yanlıştır.” şeklinde konuştu.

UBP milletvekillerinin cadı kazanını kaynatmayı devam ettirdğine işaret eden Serdar Denktaş, milletvekillerinin bakanlık beklentilerinin had safhada olduğunu da söyledi.

Bakanlık bekleyen fakat bakan olamayan milletvekillerinin kızgın olacağına vurgu yapan Denktaş, kızgın isimlerin karıştırmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

“HÜKÜMETİN EN BÜYÜK SORUNU DİYALOG KURMA YETİSİNİN OLMAMASI”

Denktaş, başbakan ve bakanların sürtüşmesinde her zaman kaybedenin bakan olduğunu söyleyerek, “Sunat Bey’in zammı geri almamakta ısrar etmekte haklı gerekçeleri vardı. Bu hükümetin en büyük sorunu, diyalog kurma yetisinden yoksun olmasıdır.” dedi.

İçinden geçinilen sürecin tartışarak veya konuşarak uzlaşma dönemi olduğunun altını çizen Denktaş, “Aydınlığa ancak öyle çıkabiliriz. Bunu yapmadıkları sürece, bir eylem, sosyal bir patlama... Otorite boşluğu nedeniyle son günlerde neler yaşanıyor görüyorsunuz. Otoriteyi boş bırakırsanız, yoldan çıkmaya hazır insanlar bunu fark ederse, adalet diye bir şeyden bahsetmemiz artık mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“EN TEPEDEKİ VE HÜKÜMET, YAPILMAYACAK HER İŞİN ADRESİ OLARAK FISILTI YOLUYLA TÜRKİYE’Yİ İŞARET EDİYOR”

Serdar Denktaş, Türkiye’nin hükümete müdahale edip etmediğiyle ilgili sorulan bir soruya yönelik ise şöyle konuştu:

“Müdahale var veya yok atılan adımların öncesi ve sonrası değerlendirildiğinde, kimseyi ne biz ne de dışarıdan başkası müdahalenin olmadığına kimseyi inandıramayız. Bu görüntüleri ise çizen hükümettekiler. Hükümettekiler ve en tepedeki, yapılmayacak her işin adresi olarak Türkiye’yi fısıltı yoluyla işaret ediyor. Belki gerçekten öyle belki de bunların acizlikleridir. Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı’ndaki müdahil olma noktasında yaşanan bütün yanlışlıklar bizi bu noktaya getirdi. Bu nokta; idaresizlik, anlayışsızlık, karşıtlık, kamplaşma, eylemler... Bunun sonu iyi değil.”

Geçmişten günümüze yaşananlarla ilgili konuşan Denktaş içinde bulunulan durumu şu sözlerle ifade etti:

“Kendi içimizde atmamız gereken adımları atmamızı, dünyanın Kıbrıs sorunu nedeniyle takındığı tavır nedeniyle yaşatılan kısıtlamalar, güneyin bilerek ve isteyerek, gün gele karşılarında Kıbrıslı Türkleri değil, Türkiye’yi muhatap olarak bulma politikalarını izlemeye devam etmeleridir.Bütün bunları değiştirecek adımlar atabilirsek, Türkiye de bu noktada katkı koyarsa o zaman işler hızla değişir.”

“SEÇENLERİN MENTALİTESİNİ, SEÇİLENLER DEVAM ETTİRİYOR”

Eski siyasetçilerden Serdar Denktaş, telkinle atılacak adımlar için telkinde bulunanların burada yaşamadığını; fakat burada yaşayanların olduğunu belirterek, “Bu iş seçtiklerimizden değil, iyiye gitmek istiyorsak seçenlerden başlamalıyız; çünkü seçenlerin mentalitesidir seçilenlerin de devam ettirdiği.” dedi.

Muhalefetle ilglii de sözler sarf eden Serdar Denktaş, klasik muhalefet tavrının devam ettiğini kaydetti.

“ZAMLARI AŞAĞIYA ÇEKEREK, HALKIN ALIMI GÜCÜNÜ ÇOĞALTMAYI ÖNGÖRÜYORDUM”

Ekonomik konularla ilgili de sözler sarf eden Denktaş, mevcut hükümetin zam yaparak gelir artırmayı öngürdöğünü, kendi bakanlığında ise zamları aşağıya çekerek, halkın alım gücünü çoğaltmayı öngördüğünü anımsattı.

Maliye Bakanlığı’nı taksitlerle ödenen maaşlarla aldığını söyleyen Denktaş, “Maaş düzeni oturdu, açıklar kapatıldı, denk bütçe oluşturuldu ve artı bütçede teslim ettim. Hiçbir rakam oyunu yok.” dedi.

Editör: Haber Merkezi