Bakanlıkta gerçekleşen kabulde Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör, emekli mücahitlerin sıkıntılarını ve hükümetten taleplerini dile getirdi.

Bu güne kadar hükümetlerin ‘tasarruf tedbirleri’ uygulamalarına emeklilerden başladığını dile getiren Direktör, artık bu uygulamanın son bulmasını istedi.

DENKTAŞ: “MÜCAHİTLERİMİZ OLMASAYDI BU TOPRAKLARDA HUZUR BULAMAZDIK”

Hükümetin, ekonomiyi ve bütçeyi düzeltmek ve daha iyiye götürmek adına çalışmalarının varlığından söz eden Başbakan Vekili ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, ancak geriye dönük düzenlemeler yapma gibi bir lükslerinin söz konusu olamayacağını dile getirirken bundan üzüntü duyduğunu, biraz da gençlere yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

“Mücahitlerimiz olmasaydı bu koltuklarda rahat oturamaz, bu topraklarda huzur bulamazdık. Bunun bilincindeyiz ancak şimdi artık gençlerimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini düzenlemeliyiz. Şimdi sıra gençlerimizde” diye konuştu.

Kıbrıs konusu ve müzakerelerin de konuşulduğu toplantıda Emekli Mücahitler Derneği heyeti, “Devletimize dokundurmayız” derken, Başbakan Vekili Serdar Denktaş ise, gidişatın tehlikelerle dolu olduğuna dikkati çekti.

“ORTADA SİYASİ EŞİTLİK YOK”

“Rum tarafının hedefi Kıbrıs’ı Yunan adası yapmak” diyen Denktaş, varılacak bir anlaşmada, “Siyasi eşitlik, Egemenlik, Toprak-Mülkiyet ve Garantiler” konusunda Kıbrıs Türk halkının beklentilerinin karşılanmadığını vurgulayarak, “Bir kere ortada siyasi eşitlik yok. Egemenliğin nasıl paylaşılacağı netlik kazanmamış, ancak şu anda Toprak ve Mülkiyeti konuşuyorlar” ifadelerini kullandı.

Garantiler konusunda da zafiyetler görüldüğünü anlatan Denktaş; “Şayet şimdi İsviçre’de iki lider ‘her şeyde anlaştık’ derlerse süreç 5’li toplantı ile devam edecek ve orada Türkiye ‘ben garantörlük hakkımdan vazgeçmem’ diyemeyecek. Böylelikle garanti sistemi belli ki değişecek. Yazı da, tura da gelse Rum’un kazançlı çıkacağı görünümü var” dedi.

Editör: TE Bilisim