Bugün DP Ulusal Güçler Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede, özelde KIB-TEK genelde de tüm kurum ve kuruluşlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer görüşmede yaptığı konuşmasında, DP Ulusal Güçler’in KIB-TEK hakkındaki düşüncelerini almak ve iktidara gelmesi halinde KIB-TEK’in özerkleştirilmesi ile ilgili Meclis’e sundukları yasa tasarısının hayata geçirilip geçirilmeyeceğini öğrenmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Ocak ayından itibaren yürürlükte olan sokak aydınlatmaları ile ilgili olan düzenlemelerin süresinin bu ay itibarıyla dolacağına işaret eden Cesurer, şu anki mevcut hükümetin kanun hükmünde kararname ile bu düzenlemeyi yeniden hayata geçirmesini talep ettiklerini ifade etti.

SERDAR DENKTAŞ: “NE YAPACAKSAK HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ”
DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş ise konuşmasında uyarının zamanında yapıldığına dikkat çekerek sokak aydınlatmaları ile ilgili düzenleme konusunda neler yapılabileceğini bakanla görüşeceğini söyledi.
Özelleştirme konusuna DP Ulusal Güçler olarak nasıl baktıklarını açıklayan Denktaş, tekelleşmeyi sağlayan hiçbir konuda özelleştirmeyi kabul etmediklerini belirtti. Sendikanın talebi olan özerkleştirme konusunda ise Denktaş, “Bunu net olarak koyalım ortaya. Özerkleştirmeden anladığımız da çok açıktır. Siyasetçinin elini kurumun içinden çektiği, çiftlik olarak kullanmadığı ama aynı şekilde sendikanın da o kurumu kendi çiftliği gibi kullanmadığı, çalışanların daha verimli bir çalışma disiplininin sağlandığı, hesabını verebildiği dolayısıyla şeffaf bir yönetimin hakim olduğu bir yapıyı oluşturma amacındayız. Bizim iktidarımız döneminde şundan emin olacaksınız “Ben böyle düşünürüm. Parmak sayım da Meclis’te 26’nın üstündedir, onun için benim istediğim ve düşündüğüm doğrudur” düşüncesi asla olmayacak. Ne yapacaksak hep birlikte, kamuoyu nezdinde tartışa tartışa yapacağız. Yeterince tartıştıktan sonra da artık kanaat oluştuysa düşünceyi yürürlüğe koymak suretiyle bir icraat dönemi yaşayacağız” dedi.
Elektirik maliyetlerinin yüksek olduğunu ve halkın bu konuda ciddi sorunlar yaşadığını söyleyen Denktaş, “Maliyet hesaplamalarını yeniden gözden geçirmek durumundayız. Bu maliyetler nasıl düşürülür, elbirliğiyle çalışırsak bunun yolunu bulacağımıza inancım tam” dedi.
Denktaş konuşmasının sonunda, sendikalardan beklentisinin büyük olduğunu söyleyerek, “Elbette sendikaların beklentisi de büyük. Fakat hedefimiz tek… Hepimizin istediği, hep birlikte yaşadığımız bu ülkede daha düzgün, daha refah, kalitesi daha yüksek bir yaşam sürdürmektir” dedi.



Görüşmede ayrıca Cesurer, 2 Şubat 2012 tarihli Sayıştaylığın KIB-TEK ile ilgili raporunun sonuç bölümünü DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş’a sundu.



 
Editör: TE Bilisim