DENKTAŞ: “TEDBİRLER DENGELİ ALINMALI”

Maliye Bakanı Serdar Denktaş hükümetin alınabilecek tüm tedbirleri aldığını, bunların tüm taraflar düşünülerek dengeli bir şekilde alınması gerektiğini kaydetti.

Denktaş, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti sırasında kendisine açık olarak TL’deki dalgalanmanın KKTC’de tsunami yarattığını söylediklerini bildirdi.

Ekonomik çarkın dönmesi için müşterek tedbirlerin alınmasının önemine vurgu yapan Denktaş, “Türkiye’den para isteyin” diyenler bulunduğunu da belirtti ve onlara hitaben “Taşıma suyla değirmen dönmez” dedi.

“ANLAMLI TASARRUF MAAŞLARA DOKUNMAK AMA…”

Bir takım tasarruf tedbirleri alınması gerektiğini, anlamlı tasarrufun ise maaşlara dokunmaktan geçtiğini, ancak bunun yapılamayacağını ifade eden Maliye Bakanı Denktaş, piyasaya gereken taze para akışını tüm kısıtlamalara rağmen yapmaya çalıştıklarına işaret etti.

Denktaş, özel sektöre yönelik ülkenin bu yapısı içinde adım atılabilmesinin mümkün olmadığını da vurgulayarak, geçen yıl denk bütçe imkanın kaçırılmasının, ülkenin denk bütçeye geçmesini 2020’ye bırakabileceğini vurguladı.

Denktaş, göç yasasından kaynaklanan kayıpların giderilmesinin sözleri, olduğunu, kayıpların kapanması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

“KAMU REFORMU YARILANDI”

Kamu Reformu için güncelleme çalışmalarının devam ettiğini, yarısına gelindiğini ve bu yıl içinde bitirme hedefinde olduklarını ifade eden Denktaş, kamuya yeni girecekler için barem ayarlamasının revize edildiğini aktardı.    

“TÜM BEKLENTİLERİN EN ÖNEMLİ UNSURU İSTİKRARDIR”

Gümrük geliş döviz kur uygulamaları konusunda da bazı çalışmaları bulunduğunu söyleyen Denktaş, Türkiye’den para akışının daha yeni başladığını anlattı.

“Tüm beklentilerin en önemli unsuru istikrardır” diyen Serdar Denktaş,  hükümetleri kurulalı 5 ay olmasına rağmen tüm kabine üyelerinin el birliğiyle çalıştığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim