İstanbul’da aralarında Türk Hava Yolları’nın da bulunduğu bazı şirketlerle görüşmeler yapan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Günün Özeti programına yaptığı değerlendirmede hükümetin bu konuyu çözmede kararlı olduğunu belirtti.

Şu ana kadar Türk Hava Yolları ile görüştüklerini ve olayın hukuki boyutlarını ele aldıklarınıifade eden Dentaş, CAS’ın yakın bir zamanda Türk Hava Yollarıile alanda hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Özel küçük uçakların bulunduğuşirketlerle de lisanslara yönelik temaslarda bulunduklarınıkaydeden Denktaş, YDÜ’nün uçağıyla ilgili olarak sözleşme imzaladıklarını anlattı.

Denktaş, CAS çalışanları ile nasıl bir tavır alınacağının net bir şekilde ortaya konulduğunu ve sendika ile uzlaşı içinde hareket edildiğini vurgulayarak, 169 çalışanı olan CAS’ın 137 çalışanının ilişki kesme belgelerini aldığını, 67’sinin ise yeniden işbaşı için müracaatta bulunduğunu söyledi.

“Olumlu seyrinde giden bir yapı var ve CAS en kısa sürede en iyi ve kaliteli hizmeti vermeye başlayacak” diyen Denktaş, hukuki sürenin uzun bir zaman almayacağını, altyapının hazır olduğunu anlattı.

Eğitimler ve ihtiyaç duyulan araçlar için THY’nin her türklü katkıyı sunacağını ifade eden Denktaş, yaygın bir uçuş ağı olan THY ile başka konularda görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Serdar Denktaş, Moskova ve diğer ülkelerden KKTC’ye daha çok yolcu taşınmasının ele alındığını, Ekim ayında bu konuda daha kapsamlı bir görüşme yapacaklarını vurguladı.

Denktaş, “Elde böyle bir imkan varken kullanmamak olmaz. Dolayısıyla çok şey değişecektir. Diğer uçak şirketleriyle de karşılıklı görüşmeler olacak. Gelecek hafta ümit ediyorum ki hedeflediğimiz yüzde 40 pazar payının üstüne çıkma payımız gereçekleşecek. Çalışanlarla bugünüe kadar olduğundan daha yüksek hizmet vereceğimizi ve bu işi başarabileceğimizi göstereceğiz” dedi.

Pegasus yetkilileri ile dava noktasında olduklarını da söyleyen Denktaş, Pegasus’un KKTC’ye çok sayıda yolcu taşıdığını ve KKTC’den de gelirininin fazla olduğunu kaydederek, bu konudaki tavırlarının sorunlarıgörüşerek çözmek olduğunu, ancak şirketin bunun yerine başka bir yol tercih ettiğini anlattı.

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan da Bakan Denktaş ile görüştüklerini belirterek, gelişmeden son derece memnuniyet duyuduğunu söyledi.

Atakan, Türk Hava Yolları’nın 2008’de en güvenli havayolu şirketi seçildiğini, kendilerinin en iyi hizmeti verme noktasında iddialı olduklarını kaydetti.

Atakan, CAS çalışanlarının kısıtlıbir ekiple çalışmaya başladığını da dile getirerek, hizmetleri tekrar yapabilmenin hazzını ve heyecanını yaşamakta olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim