Maliye Bakanı Serdar Denktaş, hükümet olarak bugün öneri olarak getirilen paketin, ekonomiyi kurtarmak veya kamu maliyesini rahatlatmak için değil, hane halkını rahatlatmak adına yapılmış bir çalışma olduğunu. 
Ekonomiyi rahatlatmak ve kamu maliyesi için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Denktaş, 23 maddelik paketin ise bugün incelenmek için Meclis’e getirildiğini kaydetti. 
Hane halkının rahatlatmak adına bir şeyler yaparken, kamu maliyesinin bir takım gelir kayıpları olacağını, bu sebeple de bunların birbirini dengeleyebileceği bir paket hazırladıklarını ifade eden Denktaş, muhalefetin ek önerileri varsa onların da değerlendirilebileceğini söyledi. 
Döviz borçlanmış bir kişinin vadelerinin uzatılacağını, belki daha fazla faiz ödeyeceğini, ancak en azından borcunu ödeyebileceğini ifade eden Denktaş, yeni senet veya pul parası alınmayacağını aktardı. 
Stabil bir muhasebe birimine geçebilmek için ve Kamu Maliye Yasası için çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Denktaş, kendilerinden başlayan kesintiler ve seferberlik çağrısı ile herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini, bazı kesimlerin de süreli olarak katkı koyması gerektiğini söyledi. 
Ek mesailerle ilgili yapılan çalışmanın 60 milyonluk bir gelir sağlayacağını, ancak bunların ilgili paydaşlarla paylaşılması gerektiğini ifade eden Denktaş, bütün hiyerarşik tablonun darmadağın olduğunu kaydetti. 
“HER KESİMİN EN AZ 6 AY ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREKİR”
Her kesimin en az 6 ay elini taşın altına koyması gerektiğine işaret eden Denktaş, alınan makam arabasının ihalesinin geçen sene Kasım ayında açıldığını, araya seçimler girdiği için aracın alımının bugüne kaldığını aktardı. 
Bisiklet konusunu açmasının kendisinin bireysel tercihi olduğunu ifade eden Denktaş, “Bireyler olarak de kendi içimizde tasarrufa yönelmemiz gerek, benim mesajım vatandaşaydı” dedi. 
Döviz arttıkça, borsa arttıkça fiyatların artacağını, bunu engelleyecek enstrümanları olmadığını ifade eden Denktaş, bu dönemde işlerinin kolay olmadığını, ama iyi niyetle, bunların geçici olduğunu bilerek, ellerinden geleni imkanlar çerçevesinde yapacaklarını kaydetti. 
“TÜRKİYE’DE YENİ SİSTEME GEÇİLMİŞ OLMASI NEDENİYLE DE SIKINTILAR VAR… PARA AKIŞINDA SORUNLAR YAŞANABİLİYOR”
Türkiye’nin yeni bir sisteme geçmiş olması nedeniyle de yaşanan bazı sıkıntılar olduğuna işaret eden Denktaş, paranın akışında bile sorunlar yaşanabildiğini belirtti. 
“BOHÇANIN İÇİNE DE BAKIN…”
Gelecek her öneriye açık olduklarını ifade eden Serdar Denktaş, “Ama bu önerileri yaparken arkaya, bohçanın içine de bakın” dedi. 

Editör: TE Bilisim