Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Başbakanlık Merkez Bina'daki makamında bir araya geldi.

TC Başbakan Yardımcısı Arınç, KKTC'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Önemli olan seçimde Kuzey Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yapacağı tercihtir. Ona hepimiz büyük bir saygı duyacağız" ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Denktaş da, 2016-2018'de yeni bir programın gündeme geleceğini ifade ederek, Başbakan Yardımcısı Arınç ile bu programa yönelik düşünceleri paylaşacaklarını söyledi.

ARINÇ

Serdar Denktaş'ın, Kuzey Kıbrıs'ın ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın millete emaneti olduğunu ifade eden Arınç, Serdar Denktaş ile KKTC ve Türkiye'yi karşılıklı olarak ilgilendiren konular üzerinde bir müzakere yapacaklarını aktardı.

Arınç, KKTC ziyareti sırasında iki ülkeyi karşılıklı ilgilendiren temel konuları Denktaş ile müzakere ettiklerini, bugünkü görüşmelerinde ise hem yeni ekonomik program hazırlıklarını hem de Kıbrıs'ta yürütülen ekonomik kalkınmayı ilgilendiren projeleri, başta su olmak üzere ele alacaklarını bildirdi.

KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başladığını ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

"Şüphesiz her seçim önemlidir. Ancak cumhurbaşkanlığı seçimi, Kuzey Kıbrıs için de Türkiye için de bölgemiz için de çok önemlidir. Mevcut adayların çok değerli insanlar olduğunu biliyoruz. Hepsine başarılar diliyoruz. Önemli olan seçimde, Kuzey Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yapacağı tercihtir. Ona hepimiz büyük bir saygı duyacağız. Bu seçim süreci içinde de şüphesiz hükümetin konumu, cumhurbaşkanımızın ve adaylarının konumu elbette önemlidir. Türkiye'de de hükümetimizin Kuzey Kıbrıs ile çok yakın ilişkileri olduğunu hepimiz biliyoruz."

"KKTC büyüyor, kalkınıyor, güçleniyor" diye konuşan Arınç, ülkedeki Meclis çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, "İnanıyorum ki Sayın Denktaş'ın da Sayın Başbakan'ın da hükümetimizin de birlikte gösterecekleri siyasi irade, Kuzey Kıbrıs'ın kalkınmasında ana noktalardan birisi olacaktır" ifadesini kullandı.

"TEPKİYİ DÖNER DÖNMEZ DOĞRU YOLA SOKACAĞIZ"

Serdar Denktaş ise dün Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile yaptığı görüşmelerde, KKTC'deki orta vadeli planları duyurduğunu ifade etti. 

Denktaş, turizmde bu yıl ortaya çıkan krizin aşılması ve Türkiye'nin geniş tanıtma ağı içinde yer almaları konusunda da bakanlarla son derece faydalı görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Denktaş, 2016-2018'de yeni bir programın gündeme geleceğini ifade ederek, Başbakan Yardımcısı Arınç ile bu programa yönelik düşünceleri paylaşacaklarını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Kıbrıs'ta bir temsilcilik açmak için girişimde bulunmasına değinen Denktaş, bunun için TFF'ye teşekkür ederek, "Hiç beklemediğim ama muhteşem bir adım" değerlendirmesinde bulundu.

Denktaş, "Kıbrıs'ta bu konuda belli ki eksik bilgiden veya tamamen bilgisizlikten bir tepki doğdu. O tepkiyi de döner dönmez doğru yola sokacağız inşallah. Bu nedenle konuyla ilgilenen ve Türkiye'den izleyip 'nedir bu Kıbrıslıların yaptığı' diye üzüntü duyan Anadolu insanından da ben Kıbrıs Türk halkı adına özür dilemek isterim. Bu yanlış beyanatlar, neticede bir bilgisizliğin sonucu ortaya çıkmış. Onu da gidereceğiz" diye konuştu.

Heyetler arası görüşme, daha sonra basına kapalı devam etti.
Editör: TE Bilisim