Kıbrıs Türk Sanayi Odası’ndan (KTSO) yapılan açıklamada, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından Hellim, Mal ve Hizmetler (Düzenleme ve Denetim) Yasası altında çıkarılan Hellim Emirnamesi ile hellimin “Denetime Tabii Mal” ilan edildiği hatırlatıldı.

Bu emirname gereğince piyasa denetimlerini yürütecek Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlı Ticaret Dairesi Müdürlüğü denetim memurlarına KTSO Belgelendirme Müdürü Kemal Öztürk tarafından hellim coğrafi işaret tescili ve emirname hakkında eğitim verildi.

Öztürk eğitimde hellim tescilinde istenen kriterler hakkında sunum yaptı, ayrıca katılımcılara KTSO Belgelendirme Birimi hakkında bilgi verdi.

Açıklamaya göre, hellim adı altında üretilen ürünlerin numuneleri pazarda denetlenecek, numune alınacak ve hellim tescili ile Hellim Emirnamesi’nde belirtilen kriterlere uygunluk aranacak. Belirtilen kriterlere uygun bulunmayan ürünler Mal ve Hizmetler (Düzenleme ve Denetim) Yasası gereğince toplatılacak ve asgari ücretin yüzde 25’i kadar para cezasına çarptırılacak.

Editör: TE Bilisim