KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, “Ankara’nın kontrolü altında, adanın kuzeyinde kurdurulan ayrılıkçı rejim, Kıbrıslı Türkleri buzdolabında rehin tutmaya devam ediyor” görüşünü belirtti.

“Kıbrıslı Türkleri rehin tutan zihniyetin, bir yandan izolasyon ve ambargo masalları anlatırken, diğer yandan da ‘tanımam’ dediği Kıbrıs Cumhuriyeti ile ticari ilişkiler geliştirmekte, sportif amaçlı maçlar yaptığını” kaydeden Burak Maviş, yakın zamanda, Trabzonspor kafilesinin Larnaka Havaalanı’na direkt uçuş yapmasının “tanımam” söylemini bir kez daha çürüttüğünü savundu.

Türkiye Cumhuriyeti ile Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yakınlaşmasının, Kıbrıs sorununun çözümü açısından olumlu olduğunu görüşünü dile getiren Maviş, şöyle devam etti:

“Yalnız unutulmaması gereken, Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin eşit ortağı, bu adada söz sahibi ve son sözü söyleyecek iki toplumdan bir tanesi olduğudur. Ankara’nın ‘tanımam’ masallarına karnımız toktur. Ankara’nın esas tanımadığı Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesi, bağımsızlığı ve özgür yaşama kültürüdür. Ankara’nın ve yerel işbirlikçilerin ayrılıkçı politikaları ve Kıbrıs Rum liderliğinin makamları paylaşmaktaki samimiyetsizliğinden en çok Kıbrıslı Türkler zarar görmektedir.”

Editör: TE Bilisim