Türkiye Cumhuriyeti 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, KKTC’deki temasları çerçevesinde Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabrini ve Boğaz Şehitliği’ni de ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İ. Akça ile birlikte Denktaş’ın kabrini ziyaret eden Demirel’i burada Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş karşıladı. Demirel’i Boğaz Şehitliği’nde ise Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral İlyas Bozkurt karşıladı.

Her 2 törende de saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve bayraklar göndere çekildi. Demirel, ziyaretlerinde Denktaş’ın ve Boğaz Şehitliği’nin Anıt Özel Defteri’ni imzaladı.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ… DUA OKURKEN DUYGULANDI

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın makam aracıyla, yoğun güvenlik ve sağlık önlemleri altında ilk önce Rauf Raif Denktaş’ın kabrini ziyaret eden Demirel burada vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

Bazı vatandaşlar Demirel’e kendini tanıtarak, elini öptü.

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’a dua okurken duygulandığı gözlemlen Demirel, Denktaş’ın Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Ömrünün tümünü Kıbrıs halkının güvenliği, mutluluğu ve hür olması için harcayan, milletimin kahraman evladı Rauf Denktaş; seni seviyoruz.

Yerin Kıbrıs halkının ve milletimizin tümünün takdirkar gönlüdür. Allah Rahmet eylesin. Rahat uyu Aziz Kardeşim...”

BOĞAZ ŞEHİTLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Denktaş’ın kabrinin arından Büyükelçi Akça ve diğer yetkililerle birlikte Boğaz Şehitliği’ne giden Demirel, burada da Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Kahraman askerler, milletimin Aziz Şehitleri; sizi sevgiyle, saygıyla, rahmetle, minnet ve şükranla sinemize basıyoruz. Rahat olun, mekanınız cennet olsun.” 
Editör: TE Bilisim