KTSO’dan yapılan açıklamaya göre, Yurtdışı Kıbrıs Türkleri Dayanışma Platformu heyeti, ziyarette Oda Başkanı Ali Çıralı ile görüşerek platformun kuruluş ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

KTSO Başkanı Ali Çıralı, yurtdışında yaşayan Kıbrıs Türklerin, KKTC ekonomisi ile sosyal hayatına kazandırılmasının önemine işaret etti

TC ve AB ülkelerinde yurtdışında yaşayan vatandaşlara tanınan hakların incelenmesi gerektiğini ifade eden Çıralı, “yurtdışında yaşayan Kıbrıs Türklerinin envanteri yapılması ve bu insanlarımızın Kuzey Kıbrıs’a karşı aidiyet duygusunun geliştirilmesi gerekmektedir. Yurtdışında çok önemli pozisyonlarda bulunan iş insanlarından, sanatçılardan ve teknik bilgiye sahip insanlardan bunca süredir yeterince yararlanılamaması büyük bir kayıptır. Birçok alanda lobicilik konusunda yaşadığımız eksikliğin yurtdışında yaşayan insanlarımız tarafından giderilebileceğine inanmaktayız. Bununla birlikte turizmden inşaata, tarımdan sanayiye, ihracattan yatırımlara birçok alanda yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın ekonomimizin gelişmesine katkı sağlayacağı unutulmamalıdır” dedi.
Editör: TE Bilisim